18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ανευθυνότητα συνταξιούχων βουλευτών

Ημερομηνία:

Το πολιτικό σύστημα πυροδοτεί εντάσεις

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Σύμφωνα με την σημερινή ειδησεογραφία, οι συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν προς τη δικαιοσύνη, ζητώντας να τους επιδικαστούν αναδρομικά ,οι αυξήσεις στις συντάξεις τους, από το 2003. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν για σύνολο 821, συντ. βουλευτών. Οι καλοί δημοσιογράφοι όμως δεν αναφέρουν , αν όλοι είναι σύμφωνοι, και έτσι υποχρεώνομαι να ασκήσω κριτική για το σύνολο, κάτι που ξεφεύγει από την δημοσιογραφική  δεοντολογία. Εδώ και χρόνια υπάρχει νόμος , για εξομοίωση του μισθού των βουλευτών, με το μισθό του  προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ως τώρα οι Έλληνες πολίτες είχαν συνηθίσει τους δικαστές, να προσφεύγουν στο  ειδικό δικαστήριο «μισθοδικείο», για να εισπράξουν τα καθυστερούμενα. Νόμιμο μεν ηθικό όμως; Σήμερα ζήλεψαν την δόξα των δικαστών, οι συνταξιούχοι βουλευτές, και ζητούν κι αυτοί αναδρομικά «απανωπροίκια». Για τούτο ξεσηκώθηκαν όλες οι πτέρυγες της βουλής, με το Κ.Κ.Ε να ζητεί να καταργηθεί η  σύνταξη των βουλευτών.

Νομίζω ότι αυτό είναι δίκαιο, εφόσον οι βουλευτές μπορούν να εισπράττουν την σύνταξη τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Εκτός αν βρεθεί κάποιος αντιπρόσωπος ,ο οποίος δεν έχει αρκετά ένσημα,  οπότε το κράτος θα πρέπει να του χορηγήσει ένα μίνιμουμ  σύνταξης, όπως θα έπρεπε να κάνει για κάθε Έλληνα πολίτη.

Βλέποντας αυτή την κίνηση των συνταξιούχων, βουλευτών δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, και μαζί μου και πολλοί συνέλληνες ελπίζω. Αυτή είναι η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού που μας κυβέρνησε τα τελευταία 30 χρόνια; Να βλέπουν οι συντ. βουλευτές την δραματική κατάσταση της χώρας , η οποία κόβει μισθούς και συντάξεις, κι αυτοί να αιτούνται αναδρομικές αυξήσεις, από το ανυπόληπτο κράτος που κι οι ίδιοι, το υπηρέτησαν και το έφτασαν στην χρεοκοπία; Ως τώρα ο καθένας σκεφτόταν τον εαυτούλη του, λες και δεν ζούσαμε σε κοινωνία πολιτών, η οποία προϋποθέτει την αλληλεγγύη ,και το νοιάξιμο για τον άλλο. Δεν πρέπει  μονίμως να λέμε¨ «Παναγιά μου και κυρά σώσε το σπίτι μου, και κάψε του γείτονα μου» διότι αυτή η εγωιστική στάση μας, έφερε στο χείλος τα αβύσσου. Και όμως είναι προφανές ότι, δίδουν το κακό παράδειγμα, οι συντ. βουλευτές συνεχίζοντας, το ίδιο βιολί, και, ζώντας στον δικό τους κόσμο. Νόμιμο μπορεί να είναι, αλλά  ηθικώς είναι κατακριτέο, και απαράδεκτο. Γιατί όμως δεν αλλάζουν τον νόμο,  τα δύο κόμματα  τα οποία κυβερνούν, όπου επιτρέπει στους δικαστές και στους βουλευτές, να παίρνουν μόνοι τους αυξήσεις;  Μήπως ενδιαφέρονται μονάχα για την συντεχνία τους; Μετά κάνουν πως ωρύονται στη βουλή, για τα μάτια του κόσμου. Σας μάθαμε . Βγάλτε τις μάσκες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...