20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ανησυχία στο Γηροκομείο Χανίων: 7 ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Δυστυχώς, το κακό σενάριο επιβεβαιώθηκε στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων. Μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊου και κατόπιν διεξαγωγής μοριακών τεστ βρέθηκαν άλλα 6 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, οι ηλικίες των ασθενών κυμαίνονται από 63 έως 96 ετών. Όπως μας είπε, πριν τα Χριστούγεννα στο Γηροκομείο Χανίων γινόταν μοριακά τεστ κάθε βδομάδα σε όλους τους διαμένοντες, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων κάθε 4-5 μέρες ενώ μετά τα κρούσματα η συχνότητα των τεστ έχει αυξηθει αφού πλέον γίνονται κάθε 3 μέρες.

Όπως είναι λογικό οι ηλικιωμένοι είναι αναστατωμένοι από τα κρούσματα, όμως ήδη έχει γίνει απολύμανση του χώρου και τηρούνται όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σημειώνουμε ότι στο Γηροκομείο Χανίων διαμένουν συνολικά 83 ηλικιωμένοι.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων:

“Έπειτα από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, μετά το μοριακό τεστ (PCR) που έγινε συνολικά στους 83 ηλικιωμένους, βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 έξι (6) ωφελούμενοι.

Οι έξι φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτούν στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid), ώστε να δεχθούν όλη την απαραίτητη φροντίδα που θα χρειαστούν.

Διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν γίνει και στο σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος, ενώ σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα τεστ θα συνεχιστούν σε μεγαλύτερη συχνότητα στη δομή, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα και τον αναπληρωτή Διοικητή Μάνο Μπολώτη, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε...