17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ανησυχούν οι 2.000 Βρετανοί μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αποκορώνου για το Brexit – Επίσκεψη της πρέσβης της Μ. Βρετανίας

Ημερομηνία:

Οι εξελίξεις μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής συνάντησης με Βρετανούς πολίτες που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Αποκορώνου από τη Βρετανική Πρεσβεία και το Προξενείο στην Αθήνα.

Η Βρετανίδα πρέσβης μίλησε σε Βρετανούς πολίτες που ζουν μόνιμα στον Αποκόρωνα από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι στο δημαρχείο στις Βρύσσες.

Να σημειώσουμε ότι στον Αποκόρωνα υπάρχει η μεγαλύτερη κοινότητα Βρετανών πολιτών στην Ελλάδα αφού απαρριθμεί 5.000 μέλη, μεταξύ των οποίων περίπου 2.000 είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου. Συνολικά στην Κρήτη διαβιούν 8.500 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες.

Οι Βρετανοί πολίτες ανησυχούν για θέματα που σχετίζονται με την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η δυνατότητα να ταξιδεύουν από και προς τη Βρετανία, το δικαίωμα ψήφου στις εκλογικές διαδικασίες, η πρόσβαση στις δημόσιες παροχές υγείας αλλά και η ισχύς των αδειών οδήγησής τους.

Η συζήτηση έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα ενώ πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Χαρακτηριστικό είναι και αυτά που έγραψε η πρέσβης κ. Kate Smith στον λογαριασμό της στο twitter:

«Συνάντησα τον Δήμαρχο  Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη . Ο Αποκόρωνας φιλοξενεί  5.000 Βρετανούς, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού. Με χαρά άκουσα τον Δήμαρχο να τους αποκαλεί «2 φορές κατοίκους» γιατί διάλεξαν τον τόπο αυτό και να μιλά για τον ενεργό τους ρόλο στην τοπική κοινωνία & οικονομία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ