19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ανοίγει ο δρόμος με τη βούλα του ΣτΕ για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Ημερομηνία:

Ανοίγει ο δρόμος για την τουριστική επένδυση Ίτανος Γαία στην περιοχή Κάβο Σίδερο στη Σητεία Κρήτης, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Minoan Group Plc οι αιτήσεις ακυρώσεως, οι οποίες είχαν ασκηθεί κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης για το έργο απορρίφθηκαν μετά από απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατόπιν τούτου, η Minoan Group Plc, όπως αναφέρει, διαθέτει ένα προεδρικό διάταγμα, το οποίο δεν υπόκειται πλέον σε ένδικα βοηθήματα και το οποίο, στην ουσία, αποτελεί τους βασικούς όρους της έγκρισης για το έργο. Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική εταιρεία “Loyalward Ltd.”, θυγατρική του ομίλου της Minoan Group.

“Το αποτέλεσμα από την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ότι η Minoan Group Plc μπορεί πλέον να επιταχύνει την ανάπτυξη του Έργου και, μεταξύ άλλων, να συνεχίσει διαπραγματεύσεις για συνεργασίες με hotel operators. Περαιτέρω, η έκδοση των αποφάσεων σημαίνει ότι η μακρόχρονη συνεργασία μας με το Ίδρυμα “Παναγία η Ακρωτηριανή”, το Δήμο Σητείας και την τοπική κοινωνία θα αρχίσει να αποφέρει οφέλη στην περιοχή. Οι αποφάσεις αυτές είναι το ευτυχές αποκορύφωμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς όλων στην Εταιρεία, φυσικά με την υποστήριξη και την υπομονή των μετόχων της Εταιρείας” σημειώνει ο Christopher Egleton, Πρόεδρος της Minoan Group Plc.

Η τουριστική επένδυση, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Κρήτη, συνολικού ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, είναι δυναμικότητας 1.936 κλινών σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...