13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ανοίγει τις πύλες του ο 1ος Αγροτικός Αύγουστος Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τον 1ο Αγροτικό Αύγουστο Αποκορώνου.

Για 1η χρόνια, ο Δήμος Αποκορώνου ξεκινά μια προσπάθεια ανάδειξης των Κρητικών προϊόντων και του πολιτισμού το νησιού, σε ένα φεστιβάλ που θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο της Γεωργιούπολης (στην παραλία μπροστά στην θάλασσα) ενώ οι ώρες λειτουργίας θα είναι από 17.00 έως 23.00.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται καθημερινά:

  • από σημαντικούς – καταξιωμένους καλλιτέχνες από το χώρο της κρητικής, παραδοσιακής μουσικής και είναι μέλη του Παραδοσιακού μουσικού συλλόγου Αποκορώνου “Ο Χαρίλαος”
  • από παραδοσιακά κρητικά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής

Την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 20.00 στο χώρο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα «Τεχνική της Καλλιέργειας του Αβοκάντο», με ομιλητή τον Παπαδαντωνάκη Νίκο- Γεωπόνο της Δν/σης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενώ στη συνέχεια ο Κουτσουπάκης Σπύρος – κτηνίατρος θα πραγματοποιήση ενημέρωση για την Κτηνοτροφία στον Αποκόρωνα.

Στην διοργάνωση μπορούν να λάβουν μέρος παραδοσιακά προϊόντα από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, χειροτέχνες, τουριστική προβολή, τουριστικές υπηρεσίες & παροχές, Βιοτέχνες, Συνεταιρισμοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Δήμοι κ.α, οι οποίοι  εκθέτουν τα προϊόντα τους παρουσιάζοντας τις γεύσεις την παράδοση και την μοναδικότητα των Κρητικών προϊόντων και των υπηρεσιών της περιοχής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

«Στόχος μας είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση όπου θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη για τους παραγωγούς και επισκέπτες της έκθεσης.

Για αυτό καλούμε όλους τους παραγωγούς προϊόντων ,ειδών λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας, ή οποιονδήποτε θα ήθελε να προβληθεί ή να συμβάλει στην πρώτη μας αυτή προσπάθεια , να συμμετάσχει  στον Αγροτικό Αύγουστο Αποκόρωνα».

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...