18.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ανοίγουν οι πτήσεις από το Ισραήλ στην Κρήτη τη στιγμή όπου το Ισραήλ προχωρά σε δεύτερο λοκντάουν!

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες μας έχει συνηθίσει σε αλλοπρόσαλες αποφάσεις που φαίνεται να μην έχουν καμία απολύτως λογική, για έναν παραπάνω λόγο, επειδή ποτέ δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι λόγοι για τους οποίους προχωράνε στη λήψη μίας απόφασης. Ας πούμε, βλέπουμε ότι στα Χανιά παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα όταν εδώ και αρκετές ημέρες τα κρούσματα στο νομό είναι μηδαμινά. Άλλο παράδειγμα; Μα η απόφαση να ανοίξουν οι πτήσεις για τουρίστες από το Ισραήλ και στην Κρήτη.

Το λοκντάουν ήρθε μετά από πρόταση του Ισραηλινού Υπουργού Υγείας Ronni Gamzu ο οποίος, όταν ανέλαβε το πόστο τον Ιούλιο, είχε πει σε μήνυμά του προς τον λαό του Ισραή, ότι το “κοινωνικοοικονομικό τραύμα” το οποίο προκάλεσαν οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πιο βαρύ από το αποτύπωμα στην υγεία των πολιτών. Με την οικονομία του Ισραήλ σε βαθιά ύφεση και την ανεργία να φτάνει το 25% ο Υπουργός είχε πει ότι δεν είχε σχέδια να ξαναεπιβάλλει λοκντάουν γιατί “η οικονομία δεν αντέχει”.

Να ‘μαστε όμως τώρα που το Ισραήλ ξαναεπιβάλλει λοκντάουν… Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την έκρηξη κρουσμάτων στη χώρα που φτάνουν τα 3.000 με 4.000 ημερησίως τη στιγμή όπου υπάρχουν ήδη 40.000 ενεργά κρούσματα σε μία χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων. Κατόπιν της προειδοποίησης που απευθύνανε οι επικεφαλείς των νοσοκομείων ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και λαμβάνοντας υπόψη ότι πλησιάζει η περίοδο της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, πάρθηκε η απόφαση για νέου λοκντόυν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Λίγες ημέρες ημέρα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι οι πτήσεις από Ισραήλ θα επιτρέπονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Βεβαίως, θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα, όπως τεστ 72 ώρες πριν το ταξίδι, ανάγκη απόδειξης τόπου διαμονής για πραγματοποίηση τυχαίου τεστ, όμως αλήθεια, υπάρχει λογική στο να ανοίγεις τη χώρα σου έστω σκαι υπό αυτούς τους όρους σε μία χώρα όπου παρουσιάζεται έκρηξη των κρουσμάτων και μόλις έχει οδεύσει σε νέο λοκντάουν;

Για ποιο λόγο ή εξυπηρετώντας ποια σκοπιμότητα η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το άνοιγμα;

Σύμφωνα με κυβερνητικές που μίλησαν στο “Χρήμα και Τουρισμός” το άνοιγμα αυτό “είναι πιλοτικό και θα αυξηθεί το όριο, εάν οι εξελίξεις είναι ομαλές”, συμπίπτει δε με την εβραϊκή πρωτοχρονιά, η οποία αποτελεί περίοδο κατά την οποία παραδοσιακά οι Ισραηλινοί, ταξιδεύουν.

Όμως, εξαιτίας αυτού του λόγου, ότι έρχεται η μεγάλη αυτή γιορτή, στο Ισραήλ έλαβαν απόφαση να προχωρήσουν σε λοκντάουν. Στην Ελλάδα τους λέμε, “ελάτε να κάνετε τον τουρισμό σας εδώ”;

Ποιο άρρωστο μυαλό στην κυβέρνηση πήρε μία τέτοια απόφαση για την εξυπηρέτηση μίας χούφτας ξενοδόχων;

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ