17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανοικτό κάλεσμα προς τους γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χανίων για τη μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό

Ημερομηνία:

Της Γεωργίας Κωσταριδάκη *

Το 1ο γυμνάσιο Χανίων μετατρέπεται σε πειραματικό,αναγγέλλει  πρώτα ο κύριος Διγαλάκης, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Α.(Ενώ ήδη  ο σύλλογος   διδασκόντων είχε ψηφίσει αρνητικά για την εξέλιξη αυτή)

Έπειτα ακολουθεί διαδικτυακή συνάντηση του ΔΣ γονέων και κηδεμόνων Χανίων,με τον βουλευτή Χανίων κο Βολουδάκη, όπου ανακοινώνει ότι:

“[…..]Με ικανοποίηση άκουσα τους εκπροσώπους των γονέων να συμφωνούν με την προοπτική της μετατροπής των δυο συγκεκριμένων σχολείων σε πειραματικά. Εκτιμούν ότι αυτό θα λύσει και αρκετά από τα σημερινά προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων[…]”

Τέλος, ακολουθεί  η ανάρτηση της Ντόρας  Μπακογιάννη όπου ανακοινώνει ότι το πρώτο γυμνάσιοΧανίων γίνεται πειραματικό και “επιτέλους δίνεται  η ευκαιρία, στα  παιδιά που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητές τους”.

Για εμάς …… χωρίς εμάς

Αναρωτιέμαι λοιπόν.Γιατί οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι θέλουν διακαώς να προχωρήσουν στην μετατροπή σχολείων σε πειραματικά, αγνοώντας τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων ; Γιατί πρέπει τόσο βιαστικά σε περίοδο πανδημίας να παρθεί αυτή η απόφαση;  Γιατί δεν αναφέρονται  πουθενά οι συνέπειες που θα  προκύψουν απόαυτή την μετατροπή;

Αν πραγματικά κόπτονταν για τους μαθητές όλων των κοινωνικών στρωμάτων, δεν θα δημιουργούσαν σχολεία πολλών ταχυτήτωνΘα μεριμνούσαν για τις τραγικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που παρουσιάζονται σε κάθε σχολική χρονιά  . Διαχρονικά, θα φρόντιζαν  κάθε σχολείο της πόλης να  δέχεται τον αριθμό μαθητών που του αναλογεί,  σύμφωνα με τις υποδομές του,έτσι ώστε, να μην συνωστίζονται μαθητές σε άλλα  σχολεία, με αποτέλεσμα να γίνονται μαθήματα ακόμα και σεπροκάτ.

Όλα αυτά,για ναγινόμαστε σήμερα δέκτες  της απειλής:

“μετατροπή ή κλείσιμο”

Οι καθηγητές παρόλο που προσπάθησαν να καλέσουν όλους τους γονείς σε συζήτηση – ενημέρωση  και ανταλλαγή απόψεων παρουσία της ΕΛΜΕ ,το ΔΣ γονέων θεώρησε ότι δενπρέπει να γίνει όλο αυτό διά ζώσης λόγω πανδημίας και αντίθετα καλούν  σε διαδικτυακή  συνάντηση, μόνο τους καθηγητές με το ΔΣ γονέων, χωρίς να συμπεριλάβουν εκπροσώπους της ΕΛΜΕ  και μάλιστα δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν την παρουσία της  στην συζήτηση .

Δεν είναι μόνο η οργανική μας θέση που χάνεται. Είναι το τί ,πραγματικά, σημαίνει πρότυπο /πειραματικό σχολείο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Τί θα συμβεί με τους νυν μαθητές; Πώς θα στελεχωθεί από τους νέους μαθητές;

Η ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ μαζί με καθηγητές του σχολείου,διοργανώνει συνάντηση με τους γονείς,το Σάββατο 3 Απριλίου, στις 4 το απόγευμα, όπου θα διεξαχθεί διάλογος για τις συνέπειες της μετατροπήςσχολείων σε πρότυπα /πειραματικά,και τί μας έχει διδάξει η μετατροπή άλλων σχολείων.

Σαν εκπαιδευτικός με δύο δεκαετίες στις σχολικές τάξεις , απευθύνομαι στους γονείς και όχι μόνο στους εκπροσώπους τους.Τους καλώ να συμμετάσχουν στην εν λόγω συνάντηση ,  από την στιγμή που η μετατροπή αυτή του σχολείου αφορά και επηρεάζει άμεσα όλους τους μαθητές μας.

"google ad"

* Επί χρόνια καθηγήτρια του 1ου γυμνασίου

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...