19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμο Κανδάνου – Σελίνου και την Αντιπεριφέρεια Κρήτης: Στο χωριό Λιβαδά δεν έχουν ούτε νερό!

Ημερομηνία:

Οι σημερινές καταγγελίες δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η εκ νέου δημοσιοποίηση, έχει να κάνει με την ελπίδα της υπογράφουσας, πως αυτή τη φορά, πολιτεία και νυν δημοτική αρχή, θα ευαισθητοποιηθούν μιας και μέχρι σήμερα, συνειδητά, πολιτεία και εκάστοτε δημοτική αρχή όχι μόνο κώφευαν, αλλά συνειδητά υποβάθμιζαν μέχρι του σημείου εξαθλίωσης – εκτός από πάμπολλες άλλες περιοχές – και το χωριό Λιβαδάς του πρώην Δήμου Ανατολικού Σελίνου.

Καταρχήν είναι απαράδεκτο, το συγκεκριμένο χωριό να μην διαθέτει το πολυτιμότερο αγαθό, που δεν είναι άλλο από το πόσιμο νερό!
Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Οι κάτοικοι του χωριού εξυπηρετούνται είτε μ’ εμφιαλωμένο νερό, ή το συλλέγουν με μπιτόνια από την πηγή της εκκλησίας των Αγίων Πάντων!!

Άλλη μάστιγα της περιοχής – και όχι μόνο- είναι η αδεσποτεία των αιγοπροβάτων τα οποία εισβάλλουν ακόμα και σε σπίτια περιφραγμένα ή άλλες περιοχές με περίφραξη και ρημάζουν τα πάντα, την ίδια ώρα που οι ιδιοκτήτες τους σφυρίζουν αδιάφορα, αποποιούνται των ευθυνών τους και παράλληλα εισπράττουν τις επιδοτήσεις τους!

Βέβαια για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, να τονίσουμε πως δεν λειτουργούν όλοι ανεξαιρέτως οι κτηνοτρόφοι με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο.
Πολύ φοβούμαστε όμως, πως οι σωστοί αποτελούν την μειοψηφία. Υπάρχουν επίσης τεράστιες εκτάσεις βοσκοτόπων σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες ανήκουν εξ αδιαιρέτου σε διάφορους ιδιοκτήτες στις περιουσίες όμως των οποίων αυθαίρετα, κτηνοτρόφοι έχουν τα αιγοπρόβατά τους. Και το πρόβλημα αυτό χρήζει διερεύνησης και να ερωτηθούν οι συγκεκριμένοι, αν και ποιοι τους έδωσαν άδεια ν’ αυθαιρετούν σε ξένες ιδιοκτησίες!

Δυστυχώς η κατάργηση της αγροφυλακής από την κυβέρνηση Παπανδρέου (ΓΑΠ) , επέφερε ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα στην καρδιά της υπαίθρου.

Άλλο σημαντικότατο πρόβλημα στο χωριό Λιβαδάς, είναι η έλλειψη δρόμου σε ολόκληρη γειτονιά στην οποία έχουν σπίτια κήπους κ.λ.π. πάνω από δέκα οικογένειες, με αποτέλεσμα, κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα ήδη ετοιμόρροπα σπίτια τους αφού αδυνατούν – όχι με δική τους υπαιτιότητα να τα επισκευάσουν, ή να χτίσουν νέες κατοικίες.

Κάποιοι μάλιστα χρόνια τώρα έχουν διακόψει και την παροχή ρεύματος φοβούμενοι την πρόκληση πυρκαγιάς από κατάρρευση των οικιών τους, ή από παρεμβάσεις στα καλώδια από τρωκτικά, τα οποία αφθονούν στην περιοχή!

Κι όμως! Αυτοί οι άνθρωποι – θύματα, πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, καλούνται και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και λοιπά χαράτσια!!

Προκλητικό, απαράδεκτο, άδικο, παράνομο, αντισυνταγματικό!

Όσο για την απευκταία περίπτωση πυρκαγιάς, οι κάτοικοι εκεί κάνουν, τον σταυρό τους, αφού η περιοχή από εδάφους (λόγω έλλειψης δρόμου) δεν είναι προσβάσιμη με κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και να γίνουν όλα στάχτη.

Κατά τα άλλα, αναρωτιούνται κάποιοι αφελείς, γιατί δεν παραμένουν οι νέοι στο χωριό!!

Όλα λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια, αργά, μεθοδικά και συνειδητά υποβαθμίστηκε και απαξιώθηκε η ύπαιθρος σχεδόν στο σύνολό της, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, τον Λιβαδά.

"google ad"

Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ερχόμαστε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 159/8-8-2014 το οποίο εξέδωσε η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. –ΠΑ.ΣΟ.Κ., λίγους μήνες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Στη σελίδα 5037 του συγκεκριμένου ΦΕΚ και στα άρθρα 16 και 17, γίνεται λόγος για μικρούς και φθίνοντες οικισμούς, καθώς και για την τάχα ανάδειξη και αναβίωση εγκαταλελειμμένων μικρών και φθινόντων οικισμών.

Εντέχνως δε, πετιέται το μπαλάκι στους αρμόδιους δήμους, οι οποίοι υποχρεούνται εντός ενός έτους να καταθέσουν στο υπουργείο περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, υποτίθεται ανάπτυξης και αναβίωσης των ως άνω οικισμών κ.λ.π.

Με απλά λόγια και με τις γνωστές πανάθλιες και βρώμικες μεθοδεύσεις, αφού πρώτα απομάκρυναν τον κόσμο από τα χωριά του – και όχι μόνο- τώρα καραδοκούν ντόπια και ξένα συμφέροντα, να του αρπάξουν τη γη, με τα όποια προσχήματα!

Αυτά κι άλλα πολλά εξ’ ίσου ανατριχιαστικά, αναφέρονται στο Φ.Ε.Κ.
Απ’ αυτό εδώ το βήμα, θέλομε να προειδοποιήσουμε τα κάθε λογής αρπακτικά, πως τούτη τη γη που δανειστήκαμε από τους προγόνους μας, θα την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας, κόντρα στις σατανικές μεθοδεύσεις τους.

Σε ότι αφορά τους, δήμους και τις περιφέρειες – το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τον Λιβαδά- θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων δουλεύοντας στην κατεύθυνση της πραγματικής ανάπλασης και ανάπτυξης της υπαίθρου κ.λ.π. και όχι να λειτουργήσουν ως νεκροθάφτες όπως επιτάσσουν οι παράνομες μνημονιακές δεσμεύσεις, που θέλουν τη χώρα προτεκτοράτο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αλευράκη Στέλλα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...