15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ανοιχτή Επιστολή του Μανώλη Καλλιγέρη

Ημερομηνία:

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκη
Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα και Δημοτικό Συμβούλιο
Περιφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Απ.
Βουλευτές Χανίων κ. Βαγιωνάκη Β., κ. Πολάκη Π., Μπαλωμενάκη Αν.

Κυρίες Κύριοι

Ως παλαιός Ακρωτηριανός κάτοικος Χωραφακίων Ακρωτηρίου σας γνωρίζω ότι μία περιοχή στη θέση Αρμενά ή Τσιλόνερο στην κτηματική περιφέρεια Κουνουπιδιανών ένα από τα ωραιότερα μέρη του Ακρωτηρίου με πρόσοψη το Κρητικό πέλαγος .

Από ανατολή είναι ο οικισμός Σόδυ Καλαθά και στο βάθος η αμμουδιά Καλαθά, από τα νότια τα Κουνουπιδιανά, δυτικά η περιοχή του Αγίου Νουφρίου και βόρεια το Κρητικό πέλαγος με καταπληκτική θέα. Η έκταση της περιοχής έχει εμβαδόν 592841 τ.μ. και είναι σήμερα ιδιοκτησία του δήμου Χανίων με αριθμό εθνικού κτηματολογίου 5Δ74240 2001/0/0

Πιστεύω ότι κανείς δεν γνωρίζει την περιοχή που είναι ιδιοκτησία του δήμου Χανίων και πρέπει να αξιοποιηθεί από το δήμο και θα βοηθήσει το οικονομικά το δήμο και τα Χανιά. Μπορούν να γίνουν πολλές και μεγάλες επενδύσεις ξενοδοχεία λουξ, υπάρχουν πολλοί ξένοι και Έλληνες που ενδιαφέρονται για μεγάλες επενδύσεις.

Σας εσωκλείω τοπογραφικό του εθνικού κτηματολογίου. Σας γνωρίζω από το αρχείο του παππού μου ο οποίος υπήρξε σύμβουλος Ακρωτηρίου 2/6/1900 ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ανωτέρω διεύθυνση των εσωτερικών αρ.πρωτ. 6451 διεκ. 3592. Τοποθετήθηκε σύμβουλος Ακρωτηρίου. Κατά το μετέπειτα διάστημα ο δήμος Ακρωτηρίου χωρίστηκε σε δήμο Στερνών και δήμο Κουνουπιδιανών. Τοποθετήθηκε δήμαρχος Κουνουπιδιανών 30/8/1910 με αρ.πρωτ. 5352. Επανεκλέγει δήμαρχος Κουνουπιδιανών μετά την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913. Αναφέρει ότι η έκταση ήταν πολύ μεγάλη και καταπατήθηκε από καταπατητές και έμεινε αυτό που είναι σήμερα.

Ευτυχώς το εθνικό κτηματολόγιο κατέγραψε την περιοχή που είχε μείνει με εμβαδόν γεωτεμάχιο 592841 τ.μ. αρ. εθν. Κτηματολογίου 50074240 2001/0/0 και ευτυχώς δεν έγιναν νέες καταπατήσεις λόγω του κτηματολογίου. Σας εσωκλείω απογραφικό του εθνικού κτηματολογίου και επιπλέον φωτογραφία της περιοχής.

Σας κάνω έκκληση να φροντίσετε να αξιοποιηθεί η περιοχή για το καλό των Χανίων και των Χανιωτών.

Μετά τιμής

Μανώλης Καλλιγέρης
Συνταξιούχος έμπορας κάτοικος Χωραφακίων Ακρωτηρίου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ