19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ανοιχτή συζήτηση για τον αγώνα των εκπαιδευτικών

Ημερομηνία:

Με αφορμή  απεργία  των καθηγητών που δεν έγινε και την προληπτική επιστράτευση, αλλά κύρια επειδή νέοι  αγώνες  είναι  αναγκαίοι και  θα ξεδιπλωθούν,  η Πρωτοβουλία Αντίστασης και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούν σε:  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ σήμερα Πέμπτη 30 Μάη στις 8μ.μ  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.Τα ερώτηματα,  γιατί δεν δόθηκε αυτή η μάχη, αν «ήταν «ώριμες  οι συνθήκες»,  «τι γίνεται από δω κι εμπρός» δεν αφορούν μόνο στους καθηγητές. Αφορούν  όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό. Μπροστά μας είναι οι απολύσεις, η ανεργία, η  ανέχεια, η εξαθλίωση. Η τρικομματική κυβέρνηση επείγεται να προχωρήσει όλα τα  μέτρα της κατεδάφισης σε ό, τι έχει απομείνει από τη δωρεάν εκπαίδευση και  υγεία και να ξεπουλήσει τον πλούτο που έχει παράξει  όλα αυτά τα χρόνια ο εργαζόμενος λαός. Η επιστράτευση των καθηγητών –επ’ αόριστον- πριν καν αποφασίσουν απεργία, η επιστράτευση κάθε κλάδου που πάει να σηκώσει κεφάλι (ΜΕΤΡΟ, ΠΝΟ), καταδεικνύει την απόφασή τους να συνεχίσουν την εξαθλίωσή μας «δια πυρός και σιδήρου»!! Δείχνει όμως και τον φόβο τους μπροστά στη λαϊκή οργή, που μπορεί να φουντώσει και να γίνει ορμητικό ποτάμι.

Προκειμένου να συμβάλουμε ώστε οι νέοι αγώνες να είναι αποτελεσματικοί  χρειάζεται να συζητήσουμε και να συγκροτήσουμε τη σκέψη και την πολιτική μας κατεύθυνση χωρίς αυταπάτες για εύκολες και ανώδυνες λύσεις, χωρίς να αναθέτουμε το μέλλον μας σε «σωτήρες», χωρίς να μεταθέτουμε τον αγώνα μας στο «απώτερο μέλλον», χωρίς να απογειωνόμαστε με ανέξοδες «επαναστατικές κορόνες», ούτε να προσγειωνόμαστε στον ρεαλισμό «της υποταγής και του μοιραίου».
Τον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας πρέπει να τον αναλάβουμε εμείς. Απαλλαγμένοι από τα πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά βαρίδια, που μας οδηγούν στην καθήλωση και την ήττα.

 Ξέροντας ότι ο δρόμος αυτός είναι δύσβατος, αλλά και ο μόνος που δεν είναι αδιέξοδος!!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ