14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανοιχτό κάλεσμα της Παν-Σελινιώτικης Συνεργασίας

Ημερομηνία:

Κύριε Δήμαρχε

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε ότι την 20/11/2013 θα συζητηθεί η προσφυγή της εταιρείας Λατομεία Σελίνου ΑΕ στο ΣΤΕ Ζητούμε από σας σαν δημοτική αρχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου πρέπει να κάνετε παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας για να αντικρούσετε στην Προσφυγή της εταιρείας Λατομεία Σέλινου ΑΕ. Η οποία ζητά την ακύρωση του χαρακτηρισμού ως ιστορικού τόπου «της επαρχιακής οδού Καντάνου – Χανίων Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα Δήμαρχε ότι η περιοχή «αποτελεί τόπο σημαντικό για την ιστορικότητα της περιοχής, η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον ,αποτελεί εξαιρετικό ενδιαφέρον τεχνικό έργο των αρχών του 20 αιώνα που διατηρείται αναλλοίωτο μέχρι σήμερα και διέρχεται μέσα από το ομώνυμο φαράγγι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δημιουργώντας κατά τον τρόπο αυτό ένα σύνθετο έργο αποτέλεσμα της αλληλοεπίδρασης ανθρώπου και φύσης» τονίζει η απόφαση χαρακτηρισμού της περιοχής που υπογράφεται από τον εκόν Γερουλάνο τον τότε Υπουργό πολιτισμού.

Η εταιρεία Λατομείου Σελίνου ΑΕ με τον σημερινό ιδιοκτήτη και Διευθύνοντα Σύμβουλο Στυλιανό Πετράκη κατοίκου Κισσάμου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και επιχειρεί να ακυρώσει την Ιστορικότητα της περιοχής

Ζητούμε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής . Με απλά λόγια να καταθέσει η Δημοτική αρχή παρέμβαση στο Συμβούλιο επικρατείας και να υποστηρίξει την ιστορικότητα της περιοχής .

Εκεί που οι πολίτες του Σελίνου Άνδρες και Γυναίκες χωρίς κρατική εντολή αντιστάθηκαν στους Γερμανούς ΝΑΖΙ για την αξιοπρέπεια τους.

Κύριε Δήμαρχε ζητούμε να αντικρούσετε την προσφυγή της Εταιρείας για να μη σβήσουν οι ζωντανές μνήμες και οι ισχυρές παρακαταθήκες του τόπου μας.

Κύριε Δήμαρχε στο χέρι σας είναι να μη χαθεί ένα νεότερο μνημείο που το έκτισαν με τα χέρια τους άνδρες γυναίκες και παιδιά του τόπου μας .

 Το ανοικτό Κάλεσμα της Παν-Σελινιωτικης Συνεργασίας απευθύνεται προς τους φορείς και τους κατοίκους του πρώην Δήμου Καντάνου ,  στα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου για να παραστούν στις 6 Νοεμβρίου και ώρα 8 μμ στην ανοικτή Συνέλευση των Κατοίκων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...