22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αντίθετη η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι – “Πλήρως ασύμβατη με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργίας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με ιδιαίτερη ανησυχία διαβάσαμε την είδηση περί κατάθεσης αίτησης προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη χορήγηση άδειας δημιουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό συνδυασμένου κύκλου LPG, ισχύος 120 MW, στη θέση Πλατάνι Σούδας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας είναι αντίθετη με την εκπεφρασμένη και συνομολογημένη διάθεση της Πολιτείας, αλλά και των κατοίκων, επαγγελματιών και φορέων της Κρήτης, για την απεμπλοκή του νησιού από την παραγωγή ενέργειας με υγρά καύσιμα, μέσω της διασύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επιπλέον, είναι πλήρως ασύμβατη με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο που έχει νομοθετηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το οποίο προβλέπει πως τέτοιου είδους δραστηριότητες πρέπει να αναπτύσσονται σε συγκεκριμένους ενεργειακούς κόμβους, τους οποίους κατονομάζει.

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στον εν λόγω σχεδιασμό και υπογραμμίζουμε πως θα συνταχθούμε με όλους όσους αγωνίζονται προκειμένου να μην υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...