19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αντίθετη στη μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο η παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» του Τ. Βάμβουκα – Το Πολυτεχνείο να επενδύσει στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό

Ημερομηνία:

Με τοποθέτησή της η παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» του Τάσου Βάμβουκα, μετά και την εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera, συμπαρατάσσεται με το αίτημα που είναι αποδεκτό «από μεγάλο μέρος της κοινωνίας των Χανίων» να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια για εκπαιδευτικούς και πολιτισμικούς σκοπούς.

Στην τοποθέτηση αναφέρονται τα εξής πιο αναλυτικά:

Μετά τη λήξη της κατάληψηςτων κτηρίων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείουστον λόφο Καστέλλι, η παράταξή μας παραμένει στη θέση που εκφράσαμε ως δημοτική αρχή, για την  χρησιμοποίησή τους ως χώρων εκπαίδευσης και πολιτισμού.  Αυτή η πρόταση πλέον φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας των Χανίων.

Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία των ιστορικών κτηρίων ως ξενοδοχείου και είναι  ευκαιρίανα ξεφύγουμε από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, επενδύοντας στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό σε έναν χώρο που ταιριάζει απόλυτα.

Όσο για το θέμα των εσόδων που είναι απαραίτητα γιατο Πολυτεχνείο Κρήτης, υπάρχει δυνατότητα τα έσοδα να προκύψουν από τις δραστηριότητες αυτές, όπως η προσέλκυση ξένων μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και από την ανάπτυξη ήπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα διασφαλίζουν και τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...