17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αντίο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο: Το βίντεο με την τελετή της ταφής της τέφρας του Φιντέλ Κάστρο

Ημερομηνία:

Το βίντεο με την τελετή της ταφής της τέφρας του Φιντέλ Κάστρο.

Η τελετή έγινε την Κυριακή, 7 το πρωί (τοπική ώρα), στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια του Σαντιάγο.

Η τελετή ήταν λιτή και δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ενώ σηματοδότησε το τέλος του εννιαήμερου εθνικού πένθους, μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κούβας στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 90 ετών.

«Δεν εκφωνήθηκαν λόγοι, ήταν πολύ απλή τελετή, ήταν μόνο η τέφρα που ενταφιάστηκε και η οικογένεια, η κυβέρνηση και δίπλα όλοι οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν εκεί», δήλωσε στο AFP η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία εκπροσώπησε τη γαλλική κυβέρνηση.

Η κηδεία ξεκίνησε περίπου στις 07.00 το πρωί τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδος) λίγο μετά την άφιξη στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε την τέφρα του «Κομαντάντε», ο οποίος κυβέρνησε για περίπου μισό αιώνα.

Το κοιμητήριο βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=t8dGbu_N4kc”]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ