22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Αντίσταση σε Μέρκελ, Σόιμπλε, φορολογικό τσουνάμι και πολυεθνικές”: Aπό Χανιά και Ηράκλειο πάνε Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης για τη μεγάλη κινητοποίηση της Τετάρτης

Ημερομηνία:

Πανέτοιμοι φαίνεται να είναι οι αγρότες των Χανίων όσο και του Ηρακλείου για την κινητοποίηση της Τετάρτης 18ης Νοεμβρίου στην Αθήνα.  Η Συντονιστική Επιτροπή Χανίωνέδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τη δυνατότητα που δίνεται στους αγρότες να πάνε με το πλοίο της ΑΝΕΚ στην Αθήνα για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα μέτρα ενάντια στους αγρότες. Μάλιστα, δίνονται τηλέφωνα επικοινωνίας ανά περιοχές για τους ενδιαφερόμενους ενώ έχουν έλθει σε συμφωνία με την ΑΝΕΚ για μεταφορά τους με 50% έκπτωση. Το ίδιο θα συμβεί και στο Ηράκλειο, όπου οι αγρότες της Ανατολικής Κρήτης θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για Αθήνα. Η συμμετοχή από την Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μεγάλη.

Αναλυτικά σημειώνονται τα εξής για τα Χανιά:

“Η Συντονιστική Επιτροπή Χανιών Κρήτης καλεί όλους τους αγρότες- κτηνοτρόφους, τις Αγροτικές Οργανώσεις αλλά και τους φορείς του νομού μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα  κοινό αγώνα για να μην μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας. Καλούμε το λαό των Χανίων στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 18/11/2015.

Σας καλούμε να αντισταθούμε απέναντι στην πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε, να αντισταθούμε στα κέντρα εξουσίας των πολυεθνικών, των δανειστών αλλά και των ντόπιων αντιπρόσωπων τους. Να αντισταθούμε στο φορολογικό τσουνάμι και στην ασφαλιστική λαίλαπα που θέλουν να μας φορτώσουν. Καλούμε όλους τους βουλευτές της Κρήτης να μην ψηφίσουν τέτοια μέτρα που μας οδηγούν στον αφανισμό διότι διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο το λαό της Κρήτης.

Ενημερώνουμε τους Χανιώτες ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 17/11/2015 με το πλοίο της ΑΝΕΚ από το λιμάνι της Σούδας και η επιστροφή θα γίνει από το λιμάνι του Πειραιά επίσης με το πλοίο της ΑΝΕΚ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ για πήγαινε-έλα το άτομο. Εάν κάποιος επιθυμεί καμπίνα θα έχει έκπτωση 50%.

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας:

Για την περιοχή της Κισσάμου στους:  Αρετουλάκη Αντώνη τηλ.-6948285098 και Τσατσαρωνάκη Παντελή- 6946003287

Για την περιοχή Σελίνου στον:  Βαρδουλάκη Ιωάννη-6945406890

Για την περιοχή Βουκολιών στους: Μπικάκη Γεώργιο- 6937342455 και Ιγγλεζάκη Ιωάννη:-6973771675

Για την περιοχή Κυδωνίας στους: Βαρουξάκη Εμμανουήλ -6945255685 και Πανανουδάκη Φάνη-6978559210

Για την περιοχή πρώην Δήμου Μουσούρων στους: Τρικουνάκη Ευτύχιο-6972407966 και Μιχελάκη Ευστράτιο-6972770491

Επίσης στο γραφείο της Ομοσπονδίας : κ. Γαλάνη -6974239213 ”

Ενώ αντίστοιχα σύμφων με τη σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αγροτών για το Ηράκλειο :

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης μετά από συνεννόηση με τις αγροτικές Οργανώσεις της χώρας, αποφάσισε η διαμαρτυρία για την ψήφιση των μέτρων για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, να εκφραστεί με δυναμική απόβαση στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.

"google ad"

Στο Πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι συστρατευμένοι με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας για να δώσουμε δυναμικό παρόν και να διαμαρτυρηθούμε, για την ισοπέδωση και τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο. Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης με το κεφάλι ψηλά σε μαζική  συμμετοχή, για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι του Ηρακλείου με τα πλοία της γραμμής και το εισιτήριο από και προς το Ηράκλειο θα είναι 20€ και η έκπτωση στις καμπίνες θα είναι 50% προσφορά των ακτοπλοϊκών γραμμών της Κρήτης.

Λίστες με τα ονόματα για την έκδοση των εισιτηρίων όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, τηρούνται στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς όλης της Κρήτης και για το Ηράκλειο στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ)».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...