15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Ανταρσία στα Χανιά» για την ανακοίνωση της Ντ. Μπακογιάννη: «Η κυρία βουλευτής δεν δικαιούται δια να ομιλεί»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά»:

Οι τελευταίοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα που δικαιούνται να επικαλούνται τον δημόσιο χώρο και την περιουσία του ελληνικού λαού είναι η οικογένεια Μητσοτάκη.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: τις ιδιωτικές συλλογές αρχαιοτήτων (που ακόμη δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα με ποιες μεθόδους και με ποιες σχέσεις αποκτήθηκαν); Την πληθώρα των ιδιωτικοποιήσεων; Το χάρισμα της “περιουσίας” του Κωκού στους Γλύξμπουργκ; Το πρόσφατο χάρισμα των βουνών και των περιοχών natura στους μεγαλοεργολάβους; Τις μπουλντόζες στο Ελληνικό για χάρη του Λάτση; Ποιος είναι αυτός που θέλει να χαρίσει στα φιλαράκια του τους μεγαλοκαρχαρίες της επιχειρηματικότητας οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο από τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τον ΕΟΔΥ, τις συντάξεις μας; Δεν ήταν η Ντόρα που υποστήριζε με θέρμη το να γίνει ξενοδοχείο στο λόφο; Τώρα θυμήθηκε τον δημόσιο χώρο;

Πρόκειται για χυδαία και κυνική αντιστροφή της πραγματικότητας. Ας της θυμίσει κανείς ότι οι “κάποιοι” που διαφωνούν με την “απόφαση” του Πολυτεχνείου είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Χανιωτών.

Ο κόσμος που επανακατέλαβε το λόφο, πέρα από τις όποιες προσεγγίσεις που μπορεί να έχει ο καθένας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων όσων υπερασπίστηκαν το μπαλκόνι των Χανίων από τα αρπακτικά της αγοράς. Σήμερα μπορεί κανείς να πάει στο χώρο σε αντίθεση με το τι γινόταν μέχρι το περασμένο Σάββατο που δεν τολμούσαν να μπουν ούτε οι υπάλληλοι της αρχαιολογίας.

Όσο για το κράτος δικαίου που επικαλείται η Μπακογιάννη της θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη που χτυπά το 8ωρο, το δικαίωμα στην εργασία και στον συνδικαλισμό και για το οποίο απεργούμε μεθαύριο, μόνο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επικαλεστεί.

Μπορεί να μας πει η εν λόγω κυρία ως όψιμος υπερασπιστής του δημόσιου χώρου αν ισχύει ότι η Belvedere την οποία με τόση θέρμη υπερασπίστηκε κατάθεσε αίτημα για να ανοίξει γεώτρηση μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...