16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανταρσία στα Χανιά: «Δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση να μας γονατίσει ούτε από την αρρώστια, ούτε από την πείνα»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά» αναφέρεται σε αυτά που αναγνωρίζει ως γενικές και ειδικές αιτίες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που δημιουργεί η επιδημία του κορωνοϊού κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην πραγματικότητα στα Χανιά.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Ένοχος για την επιδημία και την κρίση στην παγκόσμια υγεία που διανύουμε είναι ο καπιταλισμός  με καταστροφή της φυσικού περιβάλλοντος, τη διάλυση των δημόσιων συστημάτων υγείας  που επιβάλλει στο όνομα του κέρδους.

Οι πολιτικές της άγριας λιτότητας και εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ο συνωστισμός σε άθλιες φτωχογειτονιές χωρίς επαρκείς συνθήκες υγιεινής, παράλληλα με τη διάλυση των δημόσιων Συστημάτων Υγείας για χάρη των φαρμακευτικών πολυεθνικών, οι ιδιωτικοποιήσεις διαμόρφωσαν το έδαφος εξάπλωσης της επιδημίας διαλύοντας τις γραμμές άμυνας της ανθρωπότητας.

Η απόλυτη ταύτιση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών κυβερνήσεων με τα συμφέροντα του κεφαλαίου τους απέτρεπε από το να πάρουν μέτρα πρόληψης της επιδημίας παρόλο που η εξάπλωσή της στην Κίνα προειδοποιούσε εδώ και καιρό. Η διατήρηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους επιλογών, προείχε από το να πάρουν μέτρα προστασίας του κόσμου.

Στην Ελλάδα η διαχείριση της κρίσης στη συνέχεια αποκάλυψε με τον πιο δραματικό τρόπο τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που επέφεραν οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν μνημόνια. Την ώρα που ο ιός εισέβαλε από την γειτονική Ιταλία και από προσκυνητές στους Άγιους Τόπους, ο πρωθυπουργός συνέχιζε απτόητος τις ρατσιστική του πολιτική ενοχοποιώντας τους πρόσφυγες. Παρέα με τα ευρωπαϊκά επιτελεία χρηματοδοτούσαν με 700εκ. τις επιθέσεις ενάντια στους πρόσφυγες στα νησιά και τον Έβρο, αντί να χρηματοδοτήσουν τα νοσοκομεία.  Ακόμη και τώρα η διαχείριση της κρίσης, από την κυβέρνηση, έχει  ως κύριο μέλημα της, όχι την προστασία του πληθυσμού, αλλά την «πανδημία ως ευκαιρία για κέρδη» για  διατήρηση και επέκταση των νεοφιλελεύθερων στρατηγικών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Επιμένουν να μη διορίζουν μαζικά γιατρούς παρά τις εκκλήσεις. Οι 2000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που υποσχέθηκαν είναι οι προσλήψεις που είχε ακυρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ και αυτές κουτσουρεμένες.

Δεν ανοίγουν τις κλειστές ΜΕΘ, ούτε δημιουργούν νέες. Οι κλίνες που υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν προέρχονται από την αναστολή λειτουργίας υπαρχόντων κλινικών στα νοσοκομεία.

Δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές  και δεν παρέχουν δωρεάν τα διαγνωστικά τεστ σε όλα τα πιθανά κρούσματα ώστε να υπάρξει αποτελεσματική ιχνηλάτηση του ιού. Αντίθετα αποζημιώνουν με διπλάσια τιμή (1600 ευρώ αντί για 800) κάθε κρεβάτι ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής, οι μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας θησαυρίζουν πουλώντας στους έχοντες τεστ έναντι 300 ευρώ, την ίδια ώρα που ο φτωχός κόσμος θα πεθαίνει αβοήθητος στο σπίτι και η διάγνωση για COVID-19 γίνεται από τη νεκροψία (περίπτωση 41χρονης στη Καστοριά). Η μόλυνση από τον ιό μεγάλου αριθμού εργαζομένων στα νοσοκομεία, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να εξασφαλίσει ούτε καν την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία αφορούν στην προστασία των επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων. Επιχειρούν να εφαρμόσουν ότι δεν μπόρεσαν να περάσουν με τα μνημόνια. Την 7μερη εργασία, τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων, την εξ’ αποστάσεως και εκ περιτροπής εργασία χωρίς ωράρια και δικαιώματα, το κουτσούρεμα της άδειας, το δώρο του Πάσχα. Χτυπούν τις δημοκρατικές ελευθερίες απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις πάνω των 10 ατόμων αλλά την ίδια ώρα αφήνουν ανοιχτές  βιομηχανίες και βιοτεχνίες, χωρίς μάλιστα να υποχρεώνουν τους εργοδότες να παρέχουν στους εργαζόμενους τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι τελευταίες ανακοινώσεις για καταβολή για ένα εξάμηνο του 50% του μισθού στους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις.

Στα Χανιά η κατάσταση δεν διαφέρει από όλη τη χώρα. Υπήρξαν οι ίδιες εγκληματικές παραλήψεις και  αστοχίες. Η διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας όλα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει  στην κατάσταση να καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία με μόλις 8 κρεβάτια ΜΕΘ.  Οι 300 περίπου εργαζόμενοι που αποτελούν το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Χανίων είναι λιγότεροι από τα 2/3 του απαραίτητου προσωπικού. Από τις νέες προσλήψεις έως αυτή τη στιγμή έχουν έρθει μόλις 4 νέες νοσηλεύτριες. Την ίδια στιγμή 10 εργαζόμενοι, που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, αποσύρθηκαν για λόγους ασφάλειας, που σημαίνει ότι οι προσλήψεις δεν καλύπτουν ούτε κατά το ήμισυ τις θέσεις αυτές. Οι χειρισμοί της προηγούμενης διοίκησης στέρησε από το νοσοκομείο θέσεις 17 ιατρών που δεν έχουν αποκατασταθεί.  Το προσωπικό δεν είναι εφοδιασμένο με επαρκή αριθμό μέσων προστασίας. Η εξέταση των δειγμάτων για τον ιό γίνεται στο Ηράκλειο και τα δείγματα στέλνονται με ένα μόλις πιστοποιημένο βαν και απασχολείται ένας οδηγός που κάνει δύο φορές την ημέρα το δρομολόγιο. Αδυνατούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει αν υπάρξει οποιοδήποτε μη ηθελημένο εμπόδιο. Τραγική και όχι άσχετη με τα Χανιά είναι η είδηση ότι οι εργαζόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου  απευθύνουν έκκληση στους πολίτες της πόλης να προμηθεύσουν το νοσοκομείο με βασικά υλικά που κατέχουν και δεν χρειάζονται, όπως πιεσόμετρα, οξύμετρα, αναπνευστικές συσκευές και ιατρικά ακουστικά. Ας μας απαντήσουν η διοίκηση του νοσοκομείου και οι αρχές της πόλης, αληθεύουν ή όχι τα παραπάνω στοιχεία;

Να διοριστεί ΤΩΡΑ μόνιμο προσωπικό στο νοσοκομείο.

Να γίνει επίταξη και κρατικοποίηση των ιδιωτικών κλινικών της πόλης. Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας για να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό.

Δημιουργία κέντρων ή κινητών μονάδων COVID-19 ανά νομό, ώστε να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση της πνευμονίας που προκαλείται από τον κορωνοϊό στην κοινότητα. Σε περίπτωση υιοθέτησης του μοντέλου της κινητής μονάδας, απαραίτητη κρίνεται η παρουσία ιατρού με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την κατ’οίκον εκτίμηση της υγείας του ασθενούς.

"google ad"

Δημιουργία μίας δομής δειγματοληψίας (ολοήμερη κάλυψη) ανά νομό σε κοντέϊνερ (isolation box) για την αρχική κλινική εξέταση και δειγματοληψία των ασθενών. 

Αναδιοργάνωση, θωράκιση με αυστηρά μέτρα προστασίας και άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Αναδιοργάνωση του εφημεριακού καθεστώτος στα Νοσοκομεία ώστε να υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση υποχρεωτικής καραντίνας του υπηρετούντος προσωπικού.

Πρόβλεψη για δημιουργία εφεδρικών χώρων νοσηλείας (πχ σε κλειστά νοσοκομεία-ξενοδοχεία) με τις κατάλληλες προδιαγραφές και πρόσληψη του αντίστοιχου υγειονομικού προσωπικού

Την ώρα που μεγάλες ομάδες πληθυσμού καλούνταν να μείνουν σπίτι, ομάδες όπως οι νατοϊκοί στρατιωτικοί, οι οποίοι ταξίδευαν και είχαν μεγάλες πιθανότητες να είναι φορείς του ιού, επιτρέπονταν να κυκλοφορούν παντού στην πόλη. Το γεγονός ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, στα Χανιά, εντοπίστηκε σε αυτή την ομάδα του πληθυσμού, προειδοποιεί, αλλά και τονίζει ευθύνες. Παραμένει ως ερώτημα αν οι βάσεις και το προσωπικό τους υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς όπως η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης.

Υπάρχει πλήρης άγνοια για την έκταση της νόσου και στα Χανιά. Τόσο από την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια αλλά και τους Δήμους δεν έχει δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ενημέρωσης του πληθυσμού για την εξέλιξη της νόσου τοπικά. Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα επικοινωνιακό σποτ για την καμπάνια «μένουμε σπίτι» από την Περιφέρεια. Όσο λάθος είναι θεώρηση ότι η γνώση φέρνει πανικό, αλλά τόσο λάθος είναι και η σπατάλη πολύτιμων πόρων τη δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν περιστατικά αισχροκέρδειας και μαύρης αγοράς, ιδιαίτερα  σε περιπτώσεις προστατευτικών ειδών όπως μάσκες. Δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την πάταξή της.

Με τον πιο τραγικό τρόπο αποδεικνύεται η εγκληματική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις και όλες οι δημοτικές αρχές στο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου. Το τριμερές σύστημα καθαριότητας, η παράδοση της καθαριότητας σε συγκεκριμένους εργολάβους, η άρνηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής να διεκδικήσει, για τη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας, μόνιμο προσωπικό όταν δόθηκε η ευκαιρία, οδήγησαν σε σημαντικά προβλήματα στη διακομιδή των σκουπιδιών. Οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού και η αναστολή λειτουργιών της καθαριότητας (ανακύκλωση, ογκώδη) δεν αποτελούν λύσεις αλλά μπαλώματα. Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους είχαν δίκιο όταν διεκδικούσαν μόνιμο προσωπικό. Σε περιόδους κρίσης δεν πρόκειται για πολυτέλεια αλλά για παράγοντα επιβίωσης.

Η ίδια εικόνα ισχύει και για δομές όπως το δημοτικό γηροκομείο όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο κρίσιμη. Αντί να υπάρξει άμεσο σπάσιμο της πολιτικής της απαγόρευσης των προσλήψεων και διορισμός μόνιμου προσωπικού λόγω έκτακτων συνθηκών, επιχειρείται να καλυφθούν οι θέσεις με 4μηνες συμβάσεις και με μετακινήσεις προσωπικού από άλλες υπηρεσίες που δε λειτουργούν λόγω ιού, όταν λόγω της πανδημίας εγκρίθηκαν έκτακτες προσλήψεις προσωπικού σε αντίστοιχες δομές πανελλαδικά. Οι εργαζόμενοι καλούνται για μια ακόμη φορά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μία θέση υψηλού κινδύνου και ως ανταμοιβή θα βρεθούν για μια ακόμη φορά στις λίστες της ανεργίας. Απαιτούμε να εξασφαλιστούν τα αναγκαία Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το προσωπικό.

Διεκδικούμε μαζικούς και μόνιμους διορισμούς τώρα σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Τώρα είναι η ώρα για να ακουστεί αυτό το αίτημα πιο δυνατά από ποτέ από όλες τις δημοτικές παρατάξεις εφόσον το εννοούν.

Αποδεικνύεται πόσο αδύναμοι και ανεπαρκείς μέσα σε συνθήκες κρίσης είναι οι θεσμοί «αλληλεγγύης» όπως το κοινωνικό παντοπωλείο γιατί βάζουν μεγάλους περιορισμούς και ωφελείται από τις υπηρεσίες τους ένα πολύ μικρό τμήμα όσων το έχουν ανάγκη. Παρόμοιοι θεσμοί και εθελοντικές ομάδες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη για ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας. Σε εποχές όπως η σημερινή αποδεικνύεται πόσο τραγικά λίγες και επικίνδυνες είναι οι λογικές του εθελοντισμού που προωθούσαν χρόνια τώρα τα φερέφωνα του νεοφιλελευθερισμού Η επίκληση στον «εθελοντισμό» πρόκειται για υποκριτική προσπάθεια των αρχών να κρύψουν τις εγκληματικές του ευθύνες για την υποστελέχωση των δομών.

Να αρθούν τώρα οι περιορισμοί στην πρόσβαση στις δομές αλληλεγγύης. Να χρηματοδοτηθούν από το Δήμο και να ανοίξουν σε όλους όσους το έχουν ανάγκη.

Η δυνατότητα μετάδοσης του ιού δεν επιτρέπει να μείνει έξω από τη φροντίδα καμία ομάδα που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν στο περιθώριο από το κράτος. Σε ποιο σπίτι θα απομονωθούν οι άστεγοι των Χανίων και ποιος θα τους φροντίζει όταν είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη βεβαρυμμένο παρελθόν στην υγεία τους; Επιβεβαιωνόμαστε δυστυχώς με τραγικό τρόπο όσοι φώναζαν ότι δεν φτάνει μόνο το υπνωτήριο αστέγων, αλλά χρειαζόμαστε μια πιο διευρυμένη δομή. Τι θα γίνει με τους καταυλισμούς των Ρομά; Το πρόγραμμα μεταστέγασής τους αφέθηκε να σαπίσει από την δημοτική αρχή Βάμβουκα με αποτέλεσμα οι συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς να παραμένουν άθλιες. Δεν μπορούν να μείνουν έξω από τους σχεδιασμούς του Δήμου. Τι ακριβώς συμβαίνει στις φυλακές της Αγυιάς; Τι γίνεται στους θαλάμους των στρατιωτών στις μονάδες της πόλης; Τι μέτρα έχουν ληφθεί;.

Να επιταχθούν τώρα κλειστά ξενοδοχεία και στεγαστεί σε ανθρώπινες συνθήκες ο κόσμος που υποφέρει.

Απέναντι στην εγκληματικής έμπνευσης κλιμάκωση του ρατσισμού από την πλευρά της κυβέρνησης η Περιφέρεια και ο Δήμος να ζητήσουν τη μαζική φιλοξενία προσφύγων σε επιταγμένα ξενοδοχεία.

Δε θα επιτρέψουμε την υλοποίηση οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, με πρόσχημα την πανδημία, όπως αυτή που επιχειρείται στην εκπαίδευση. Με πρόσχημα «το καλό των παιδιών» και την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προσπαθεί να νομιμοποιήσει οτιδήποτε δεν μπορούσε το προηγούμενο διάστημα (χορηγούς, ιδιωτικοποίηση, αξιολόγηση, διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών κλπ). Επιχειρεί να διευρύνει τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση και να καταργήσει τον καθολικό χαρακτήρα της, καθώς το 30% περίπου των μαθητών και εκπαιδευτικών δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ ή τους υπολογιστές. Να δοθεί, έστω και τώρα κατόπιν εορτής, γενναία χρηματοδότηση από το δήμο για αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για τα σχολεία.

Διεκδικούμε τώρα κατασκευή σχολικών κτηρίων και αιθουσών με κρατικά κονδύλια τέτοια που να μη στοιβάζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα τη διασπορά ιώσεων στο μέλλον.

Να καταργηθούν τώρα, λόγω «έκτακτων συνθηκών» τα ΣΔΙΤ που υπέγραψε η προηγούμενη δημοτική αρχή και υπερασπίζεται και η νυν. Η ιδεοληπτική επιμονή στη μέθοδο ΣΔΙΤ είναι παράγοντας καθυστέρησης υλοποίησης των αναγκαίων έργων. Τα όρια και οι επιπτώσεις του ιδιωτικού τομέα πάνω στις ζωές μας φάνηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο. 

Μονιμοποίηση των αναπληρωτών και των σχολικών καθαριστριών τώρα.

Δημόσιες υπηρεσίες όπως τα ΕΛΤΑ αφήνουν τους εργαζόμενους τους χωρίς μέσα προστασίας πέρα από αυτά τα οποία προμηθεύονται μόνοι τους. Αλήθεια τι κάνουν τα σωματεία και οι διάφοροι λαλίστατοι κατά τα άλλα δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τους συγκεκριμένους χώρους; Απλά σωπαίνουν; Να εξασφαλιστούν τώρα μέτρα προστασίας με την επίβλεψη των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Διεκδικούμε την εξασφάλιση των εργαζόμενων από το δήμο:

Κατάργηση τώρα των δημοτικών τελών για τους φτωχούς.

Παύση πληρωμής των λογαριασμών στη ΔΕΥΑΧ.

Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ.

Να σταματήσουν οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Να δοθεί τώρα δωρεάν internet σε όλους.

Να προτάξει ο δήμος το αίτημα για κρατικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων. Ήδη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος καταγγέλλονται εκατοντάδες απολύσεις εργαζόμενων. Κανένας ιδιώτης δε σκέφτεται το κοινό καλό, αλλά μόνο το κέρδος του. Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και οφείλουμε ως δήμος να το διαφυλάξουμε.

Η επιμονή όλων των κυβερνήσεων και όλων των περιφερειακών και δημοτικών αρχών να μετατρέψουν περιοχές της χώρας όπως η Κρήτη. αλλά και άλλα νησιά σε ειδικές επιχειρηματικές ζώνες με αποκλειστική απασχόληση στον τουρισμό, για χάρη του μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρηματιών του κλάδου και παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις της μαχόμενης αριστεράς, κινδυνεύει να οδηγήσει σε τεράστια οικονομική καταστροφή. Το κλείσιμο των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των γραφείων τουρισμού οδηγεί χιλιάδες κόσμο στην ανεργία. Τα μέτρα της κυβέρνησης ενθαρρύνουν τη μεγαλύτερη εργοδοτική αυθαιρεσία. Δεν αμφισβητήθηκαν οι απολύσεις που έχουν γίνει από 1η Μάρτη. Φορτώνουν κανονικές άδειες στο προσωπικό, κόβονται δώρα επιδόματα, επιβάλλεται εκ περιτροπής εργασία.

Να ακυρωθούν οι απολύσεις και να απαγορευτούν πλήρως.

Πληρωμή ολόκληρου μισθού. Να δοθεί το δώρο Πάσχα και τα δεδουλευμένα του Μαρτίου.  

Να εξασφαλιστούν από την εργοδοσία και το κράτος τα ένσημα των εργαζομένων για όσο διαρκέσει η πανδημία.

Αναρρωτικές άδειες πέρα της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές σε όσους νοσήσουν.

Η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική και οικονομική καταστροφή. Επανέρχεται στην επικαιρότητα η ανάγκη για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, ιδιωτικών κλινικών, των επιχειρήσεων κλπ και την επιβολή του εργατικού ελέγχου παντού από τα νοσοκομεία έως τα ξενοδοχεία και τις τράπεζες. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε την κρίση, την καταστροφή, την πείνα και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...