17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Ανταρσία στα Χανιά»: Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των Δήμων

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση για την μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά» στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποχρεώσει τους Δήμους, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, αποτελεί μια πραξικοπηματική πράξη που θυμίζει τις χειρότερες μέρες των μνημονιακών κυβερνήσεων και ανοίγει το δρόμο της πλήρους προσαρμογής στις πιέσεις των «θεσμών» και την επιβολή νέων μνημονίων.

Οι δικαιολογίες ότι «δεν πλήττονται τα οικονομικά των Δήμων» ότι «προέχει η σωτηρία της χώρας» ή ότι «δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» αποτελούν θλιβερό απόηχο της εποχής των μνημονίων και επανάληψη των ίδιων ψεμάτων.

Είναι μια εκβιαστική μονομερής ενέργεια που βλάπτει πρώτα από όλα τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Στερεί από τους Δήμους και τις Περιφέρειες τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες για κοινωνική πολιτική, για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, τη χρηματοδότηση των σχολείων, τις μεταφορές μαθητών, τα γηροκομεία, τις αναγκαίες δομές για ντόπιους και μετανάστες κλπ. Ανοίγουν το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις και κλεισίματα στο επόμενο διάστημα.

Πετάει στα σκουπίδια τις δεσμεύσεις για κοινωνική αλληλεγγύη, για επιστροφή των απολυμένων, για την επαναλειτουργία δομών.

Αν θέλει η κυβέρνηση να βρει λεφτά για να πληρώνει τις συντάξεις και τους μισθούς θα πρέπει να πάψει να τα δίνει στους πιστωτές της χώρας εξυπηρετώντας τις παράλογες απαιτήσεις τους. Να προχωρήσει άμεσα σε διαγραφή του χρέους και μονομερή παύση πληρωμών με τόκων και τοκοχρεωλυσίων έτσι ώστε να μπορούν να πληρωθούν τα τεράστια χρέη του κράτους προς τους Δήμους.

Είναι ώρα για πλήρη σύγκρουση και έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Αυτή η ΕΕ που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε νεκροταφεία μεταναστών στο όνομα της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο είναι η ίδια που οδηγεί σε οικονομικές δολοφονίες εκατομμυρίων με τα μνημόνια για χάρη της αποπληρωμής των χρεών στη ΕΚΤ.

Η εθνικοποίηση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο θα δώσει τη δυνατότητα να πάψουν οι εκβιασμοί με τις μετακινήσεις κεφαλαίων και τις απαιτήσεις για αποπληρωμή τόκων για χάρη των δανειστών.

Καλούμε το Δήμο Χανίων να μην υπακούσει στην ΠΝΠ και να μην καταθέσει τα αποθεματικά του Δήμου.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, σε με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους ώστε να οργανωθεί η απάντησή μας σε αυτή την πραξικοπηματική πράξη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...