18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ανταρσία στα Χανιά: Ο Δήμος Χανίων αρνήθηκε τη βοήθεια σε άπορη με βαριά αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Ημερομηνία:

Στην περίπτωση άπορης γυναίκας που πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια αναφέρεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ανταρσία στα Χανιά”. Ζητά την παρέμβαση του Δήμου ώστε “να διατηρηθεί στη ζωή ένας άνθρωπος”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Π.Κ., γυναίκα άπορη, άνω τον 55 ετών πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ( Χ.Α.Π.) βαρείας μορφής . Επίσης έχει και άλλα προβλήματα υγείας . Την Τετάρτη 06\02 είχε μια βαριά κρίση ΧΑΠ και χρειάστηκε οξυγόνο. Διαπιστώθηκε ιατρικά ότι η κατάσταση της είναι πολύ κρίσιμη και χρειάζεται επειγόντως συσκευή οξυγόνου στο σπίτι, διαφορετικά θα πεθάνει.

Η Πρόνοια δεν μπορεί να το καλύψει . Για να μπορέσει να διατηρεί στο σπίτι της το μηχάνημα που της είναι απαραίτητο για να συντηρηθεί στη ζωή χρειάζεται το μισό από το μηνιαίο επίδομα που δικαιούται.

Η γυναίκα με τη βοήθεια φιλικών της προσώπων και κοινωνικής λειτουργού επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο, ζητώντας βοήθεια από την πλευρά του Δήμου Χανίων. Η απάντηση όμως ήταν αρνητική.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται το ανάλγητο πρόσωπο της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους αναξιοπαθούντες. Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η διάλυση και εξάρθρωση του συστήματος υγείας και πρόνοιας που έχουν επιφέρει τα μνημόνια.

Οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί τέλους των μνημονίων αποδεικνύεται απλή επικοινωνιακή πολιτική όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με την καθημερινότητα που βιώνουν όσοι χρειάζονται στήριξη.  Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και φροντίδας, από την πλευρά του δήμου προς ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Για μια ακόμη φορά αποτυπώνεται η ανάλγητη υπεροπτική και αλαζονική στάση του κ. δημάρχου απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των φτωχών της πόλης.

Απαιτούμε να υπάρξει πρόνοια άμεσα για το πρόβλημα της ΠΚ. ο Δήμος να βρει άμεσα λύση για να μπορέσει να διατηρηθεί στη ζωή ένας άνθρωπος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ