15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανταρσία στα Χανιά: «Όχι στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι στη Σούδα»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά»:

Η πρόθεση για επένδυση και δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Πέρα Πλατάνι στη Σούδα, ύστερα από σχετικό αίτημα της εταιρείας Motor Oil, αποτελεί πρόκληση σε βάρος των εργαζόμενων των Χανίων.

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή  ήδη υποβαθμισμένη, με φανερή και χρόνια έλλειψη έργων υποδομής και η οποία πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή. Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως και ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας διασύνδεσης του αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί, θα μεγιστοποιήσουν την επιβάρυνση της περιοχής.

Ο αναθεωρημένος και εγκεκριμένος Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός ορίζει την περιοχή ως “ενεργειακό κέντρο” παραβλέποντας πλήρως ότι πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο ορισμός της περιοχής Πέρα Πλατάνι ως υποδοχέα βιομηχανικής μέσης και υψηλής όχλησης περιοχή, δε γίνεται για το καλό της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Στην πραγματικότητα οι ανάγκες των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον γίνονται θυσία στο όνομα των συμφερόντων του Βαρδινογιάννη.

Η συγκεκριμένη επένδυση είναι πλήρως ενταγμένη στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας σε όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Καταγγέλλουμε τον επιχειρούμενο σχεδιασμό, διεκδικώντας αφενός να βρεθεί νέα, κατάλληλη θέση μακριά από κατοικημένες περιοχές για τη δημιουργία της μονάδας κι αφετέρου απαιτούμε να βρίσκεται κάτω από δημόσιο, εργατικό έλεγχο ο οποίος θα εξασφαλίζει φτηνή ενέργεια για όλους και όχι κέρδη για λίγους και εκλεκτούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ