17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ για την εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα: “Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να τους σαρώσουμε”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά» αναφέρεται στην εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε τη στιγμή που στα Χανιά ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της COVID 19, να επιτεθεί εκκενώνοντας την κατάληψη Rosa Nera.  Συνέλαβε μετανάστες, ντόπιους και νεολαίους  που έμεναν εκεί και τραυμάτισε με κρότου  λάμψης τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων, Σοφία Θεοδωράκη.

Η αθλιότητα τους δεν έχει τέλος. Μπροστά στα πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα που έχει βρεθεί η κυβέρνηση, επιχειρούν να συσπειρώσουν ξανά τη δεξιά πολυκατοικία χρησιμοποιώντας την καταστολή απέναντι στις αντιστάσεις. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στα Χανιά αναμένεται να υποστούν με τον πιο σκληρό τρόπο της συνέπειες τα  πολλαπλής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, η κυβέρνηση δια του υπουργείου ΠΡΟΠΟ προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα.

Με τα ρόπαλα των ΜΑΤ και τα δακρυγόνα προσπαθούν:

  • να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι η ανάπτυξη που υπόσχονταν έχει μετατραπεί σε τρομακτική ύφεση της τάξης του -15%. και ότι ετοιμάζουν νέα μνημόνια και επιθέσεις στους εργαζόμενους με τον νέο πολυδιαφημιζόμενο δανεισμό της ΕΕ.
  • να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια καθώς η κατάρρευση του τουριστικού μοντέλου, που προωθούσαν τόσα χρόνια, με κύριους ωφελημένους τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, αναμένεται να εκτινάξει την ανεργία και τη φτώχεια, στην περιοχή στα ύψη.
  • να μας αποκρύψουν την απόλυτη ενοχή τους για το ότι τα Χανιά έχουν γίνει το κέντρο της υγειονομικής κρίσης στην Κρήτη, παρουσιάζοντας αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αφού άνοιξαν τον τουρισμό, για χάρη του κέρδους, χωρίς να πάρουν το παραμικρό μέτρο προστασίας.
  • να αποσιωπήσουν το γεγονός , ότι σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία, έχοντας λιγότερους εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και τμήματα με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε υπερμεγέθη τμήματα. Και αυτό την ίδια στιγμή που έχουν πάψει να γίνονται τεστ για την COVID 19 καθώς τα διαγνωστικά κέντρα έχουν καταρρεύσει.

Ενοχοποιούν τους πρόσφυγες και τη νεολαία τη στιγμή που η βάση της Σούδας έχει φέρει την περιοχή στο επίκεντρο των ανταγωνισμών των πολυεθνικών πετρελαίου για το ποια θα βάλει χέρι στα υποτιθέμενα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά τις βουνοκορφές, τα δάση, τις παραλίες, τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως στις Μυκήνες, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει ένα ακόμη δωράκι στους κολλητούς της των ξενοδοχειακών εταιριών, το φιλέτο των μνημείων στο λόφο Καστέλι. Αφού δεν κατόρθωσαν να πείσουν συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης το ρόλο αυτό τον ανέλαβαν τα ΜΑΤ.

Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να τους σαρώσουμε. Απέναντι στην καταστροφική μανία της άρχουσας τάξης, οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών είναι η μόνη λύση για να σώσουμε τις ζωές μας, τις δουλειές μας, τον πολιτισμό, την παιδεία, τη δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...