21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Κάποιοι πονηροί αγροτοπατέρες προσπαθούν για μια ακόμη φορά να παρασύρουν τους αγρότες ενάντια στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Ημερομηνία:

 

Αγρότες από Ιεράπετρα και Ηράκλειο κατάθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της απεργίας των ναυτεργατών. Την ίδια στιγμή, οι αγρότες στα θερμοκήπια της Κουντούρας στα Χανιά εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ναυτεργατών.

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου επισημαίνει:

“Κάποιοι πονηροί αγροτοπατέρες προσπαθούν για μια ακόμη φορά να παρασύρουν τους αγρότες ενάντια στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, παίζοντας το ύπουλο παιχνίδι της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που δεν είναι άλλο από το διαίρει και βασίλευε. Οι αγρότες δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους διασπαστές των λαϊκών αγώνων. “

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: 

 

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν και διαδήλωσαν την Τετάρτη 17/5 και έδωσαν συνέχεια την Πέμπτη 18/7, σε όλη τη χώρα, παρόλο που οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να βγάλουν νέα απεργία. Την ίδια ώρα στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έφερνε το 4ο μνημόνιο που μειώνει το αφορολόγητο, κόβει κι άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις, δίνει το ελεύθερο στα μεγάλα πολυκαταστήματα να ανοίγουν και τις Κυριακές, καταργώντας έτσι την κυριακάτικη αργία των εργατών που πλέον θα τους κάνει έρμαια στις αχόρταγες ορέξεις για κέρδη των αφεντικών, προχωράει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στους οποίους θα συμμετέχουν μόνο «πιστοποιημένοι» πλειοδότες.

Από τα μέτρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση στοχεύει να “εξοικονομήσει” σχεδόν 5 δισεκατομμύρια Ευρώ από τον προϋπολογισμό ετησίως -ένα ποσό που ανεβάζει τον “πήχη” πολύ ψηλότερα από τον μνημονιακό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3.5% του ΑΕΠ το χρόνο.

Κόντρα στις λογικές ηττοπάθειας των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι ναυτεργάτες προχώρησαν σε 48ωρες απεργίες ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα. Όλος ο λαός έχει καθήκον να πάρει θέση δίπλα στους ναυτεργάτες. Κάποιοι πονηροί αγροτοπατέρες προσπαθούν για μια ακόμη φορά να παρασύρουν τους αγρότες ενάντια στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, παίζοντας το ύπουλο παιχνίδι της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που δεν είναι άλλο από το διαίρει και βασίλευε. Οι αγρότες δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους διασπαστές των λαϊκών αγώνων.  

Είναι πλέον καθαρό ότι είναι οι ίδιες μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν το εισόδημα των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων.

Γι’ αυτό και ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας για όλη την κοινωνία. Το καθήκον των αγροτών και κάθε εργαζόμενου και ανέργου  είναι να καταλάβουν δρόμους και κυβερνητικά κτήρια αεροδρόμια και υπουργεία, για την οριστική ανατροπή των βαρβάρων μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ.  Ο λαός ενωμένος θα αντιμετωπίσει το θηρίο. Όλοι στο λιμάνι δίπλα στους απεργούς ναυτεργάτες. Η νίκη θα έρθει με την ανεξάρτητη εργατική δράση και τον συντονισμό κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες. 

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...