22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων: Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί – Συγκέντρωση σήμερα στις 9.30 στη Δημοτική Αγορά

Ημερομηνία:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση την ημέρα απολογίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Στις 6 Νοεμβρίου απολογείται στο δικαστήριο ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Είναι κρίσιμη στιγμή, καθώς ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας έρχεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνάμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έκατσε τους χρυσαυγίτες στο σκαμνί, τους απομόνωσε από τις γειτονιές μας και τελικά τους έδιωξε από το κοινοβούλιο. Αλλά δεν χωράει εφησυχασμός. Συνεχίζουμε για να τους χώσουμε ισόβια στη φυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του να πέσουν στα μαλακά.

Στα τεσσεράμισι χρόνια που διαρκεί η δίκη αποκαλύφθηκε όλη η εγκληματική της δράση που πηγάζει από τη ναζιστική της «ιδεολογία», ο ρόλος της ηγεσίας αλλά και η ανοχή, αν όχι στήριξη, των κρατικών θεσμών στους  χρυσαυγίτες, που με τη μάσκα των αγανακτισμένων  οργάνωναν πογκρόμ και δολοφονίες. Παρά τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διακινδυνεύουν να ρίξουν στα μαλακά την ηγεσία της, παρά το ότι   σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το χαρτί του ρατσισμού, δεν θα τους αφήσουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι!

Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί με τη δράση του να διαλύσει τη ναζιστική συμμορία και να κόψει το δρόμο σε κάθε επίδοξο φασίστα που θέλει να παίξει αυτόν το ρόλο. Θα δώσει καθημερινά την μάχη με τον ρατσισμό που προωθεί η «δημοκρατική» ΕΕ, τα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αντιδραστικές συμφωνίες όπως αυτή ΕΕ-Τουρκίας.  Θα δώσει την μάχη με τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, τον αντικομουνισμό,  που προωθούν η ΝΔ και το αστικό  πολιτικό σύστημα. Θα δώσει την μάχη με τις πολιτικές του Νόμου και της Τάξης που στρέφονται ενάντια στους αγωνιζόμενους και ενισχύουν την ακροδεξιά.

Στην απολογία του Μιχαλολιάκου θα βρεθούμε μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, απαιτώντας δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που χτυπήθηκαν από τους φασίστες, αλλά και για τα θύματα του ολοκαυτώματος και του Χίτλερ, απαιτώντας να μπουν για πάντα φυλακή οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί τους. Και θα συνεχίσουμε την μάχη για να τσακίσουμε τους φασίστες και την ακροδεξιά και συνολικά το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στρατεύεται με τα δεκάδες σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μεταναστευτικές κινήσεις που καλούν σε διαδήλωση και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 6 Νοέμβρη, για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των θυμάτων της ναζιστικής βίας θα είναι η μόνη φωνή που θα ακούγεται στα αυτιά των δικαστών και της κοινωνίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στρατεύεται με τα δεκάδες σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μεταναστευτικές κινήσεις που καλούν σε διαδήλωση και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στην Αθήνα και σε κάθε πόλη και στα Χανιά στις 6 Νοέμβρη, για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των θυμάτων της ναζιστικής βίας θα είναι η μόνη φωνή που θα ακούγεται στα αυτιά των δικαστών και της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...