15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΑΝΙΩΝ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης

Ημερομηνία:

Όλοι/ες την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3, 11 π.μ.  στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου καλούνται σε προανάκριση οι 9 διωκόμενοι για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης Γενικής Απεργίας τις 10-11 Φλεβάρη 2012.

Η κρατική τρομοκρατία και τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους αγωνίζονται, το μόνο που καταφέρνει είναι να την κάνει πιο μισιτή στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Είναι φανερό πως η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνο μέσα από την όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής: μαζί με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τη συγκάλυψη των σκανδάλων έρχεται η φασίζουσα ρητορεία και πρακτική. Η μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε κινητοποίηση που ξεσπά, οι συλλήψεις συνδικαλιστών και φοιτητών, η καταπάτηση του ασύλου, η εκκένωση αυτοδιαχειριζόμενων χώρων και η ποινικοποίηση εργατικών και κοινωνικών αγώνων, το βάφτισμα ως τρομοκρατών των κινημάτων που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την καταστροφή του περιβάλλοντος-όπως στη Χαλκιδική και στο Αποπηγάδι, είναι τα μοναδικά «όπλα» της τρικομματικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την οργή του αγωνιζόμενου λαού. Έτσι βλέπουμε πανελλαδικά  εκατοντάδες συλλήψεις όσων τολμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καπιταλιστική λαίλαπα.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη πολιτική κίνηση που σε γενικό επίπεδο επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριοποίηση, τις μορφές του αγώνα (κατάληψη κτιρίων και μετατροπή τους σε κέντρα αγώνα), αλλά και να τρομοκρατήσει ευρύτερα κοινωνικά κομμάτια, τα οποία επιλέγουν τον δρόμο της αντίστασης στην βαρβαρότητα.

2.      Απαιτούμε την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη 2012, της 25ης Μαρτίου 2012 και της 28ης Οκτωβρίου 2011, των κατηγορούμενων για την αντίσταση στις ΒΑΠΕ στο Αποπηγάδι.

3.      Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες. Να σταματήσουν τώρα οι ΕΔΕ που εκκρεμούν για παρόμοιες υποθέσεις και να τεθούν στο αρχείο, να σταματήσει η ομηρία των αγωνιστών και η απειλή της απόλυσής τους.

Να ανατρέψουμε τώρα την κυβέρνηση-τρομοκράτη της κοινωνίας,  της επιστράτευσης των απεργών, της βιομηχανίας διώξεων όσων αγωνίζονται, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της προώθησης του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...