23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντεπίθεση Παπανδρέου: «Είναι αλήθεια ότι οι καθαρές θέσεις δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν συνηθίσει να φυτοζωούν στη θολούρα»

Ημερομηνία:

Η διαμάχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μαίνεται ανεξέλεγκτη, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου ξένο σώμα, λέγοντας πως το κόμμα δεν έχει εσωτερικά προβλήματα, αλλά εξωτερικά «με τα οποία δεν ασχολούμαστε». Είχε προηγηθεί το πρωί της Παρασκευής η διαφοροποίηση του Θάνου Μωραΐτη από τη γραμμή Βενιζέλου. Ο πρώην υπουργός μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ζήτησε τη διεξαγωγή συνεδρίου και την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, προμηνύοντας ουσιαστικά ότι θα ακολουθήσει τον Γ. Παπανδρέου σε περίπτωση που αυτός δημιουργήσει κόμμα.

Στα σχόλια τώρα του Ευάγγελου Βενιζέλου απάντησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός, μέσω του επί χρόνια συνεργάτη του Γιώργου Ελενόπουλου. Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως η πρότασή του δεν χρειάζεται ερμηνείες γιατί «είναι σαφής και καθαρή», υπογραμμίζοντας πως μιλά για συνεννόηση και ευρύτερη συναίνεση και όχι για παζάρια.

«Είναι αλήθεια ότι οι καθαρές θέσεις δημιουργούν πρόβλημα σε όσους έχουν συνηθίσει να φυτοζωούν στη θολούρα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση φωτογραφίζοντας ως εκείνος που «φυτοζωεί στη θολούρα» το ΠΑΣΟΚ όπως έχει διαμορφωθεί επί προεδρίας Βενιζέλου. «Αρκετοί έκαναν πως δεν κατάλαβαν… Για συνεννόηση και ευρύτερη συναίνεση μιλά ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι για παζάρια», σημειώνει ο Γ. Ελενόπουλους, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες που ήθελαν τον Γ. Παπανδρέου να συναντάται με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γ. Παπανδρέου, καθιστά σαφή μέσω της ανακοίνωσης του συνεργάτη του, την ανάγκη συνεννόησης. Σημειώνει συγκεκριμένα: «αντί να εκτίθενται, καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό, γιατί δεν αναλαμβάνουν κάποια πρωτοβουλία συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου, αφενός μεν να υπερβούμε το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τη χώρα οι ηγεσίες της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τις αδιέξοδες επιλογές τους, αφετέρου δε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι στους οποίους εκθέτουν τις θυσίες των Ελλήνων και τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια».

«Η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και να καταστεί δυνατή, η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει: Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο. Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της. Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους. Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση. Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην “επόμενη μέρα”», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

news.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...