15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντιδράσεις από πολίτες για προπαγάνδιση (;) υπέρ Μαρκογιαννάκη σε ιερό ναό

Ημερομηνία:

Ενώ η συμμετοχή στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Χαλέπα ήταν μεγάλη, πολλοί πιστοί που παρευρέθηκαν εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους.

Ο λόγος; Σύμφωνα με όσα μας είπαν, στο χώρο βρισκόταν και ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ως άλλος ένας πολίτης. Όμως, δημιουργήθηκαν αντιδράσεις, όταν το λόγο πήρε ιερέας και αφού χαιρέτησε την παρουσία στην εκδήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν, ζήτησε από τους πιστούς να στηρίξουν και να ενισχύσουν τον κ. Μαρκογιαννάκη “που πασχίζει για το καλό του τόπου”. Σε εκείνο το σημείο αρκετοί πολίτες αντιδράσανε και δυσανασχέτησαν.

Όπως μας είπαν, η παρουσία στην εκκλησία οποιουδήποτε πολιτικού είναι ευπρόσδεκτη, όμως η μετατροπή του χώρου της εκκλησίας σε χώρο “προεκλογικού αγώνα”, αυτό, είναι ανεπίτρεπτο.

Εμείς πιθανολογούμε ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεση του κ. Μαρκογιαννάκη. Και ίσως να μην ήταν αυτός ο σκοπός ούτε του ιερέα. Ίσως, από υπερβάλλων ζήλο ή μέσα στην προσπάθειά του να εκφράσει την χαρά του για την παρουσία ενός βουλευτού στην εκδήλωση, ο ιερέας προέβει σε αυτό το ατόπημα και παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την εκκλησία στης οποίας το σώμα ανήκουν πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η εκκλησία, άλλωστε, πρέπει να ενώνει. Κι άλλωστε, έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και δεν πρέπει να δίνονται δικαιώματα.

Πάντως, γενικότερα, στην εκδήλωση που έψαλλε ύμνους και τραγούδια των χριστουγέννων η μικτή χορωδία του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας, η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και σίγουρα κρίνεται επιτυχημένη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ