15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αντιδράσεις στην Κρήτη για Ρουμάνους εργαζομένους των 300 ευρώ στα ξενοδοχεία

Ημερομηνία:

Nόμιμο γραφείο ευρέσεως εργασίας από τη Ρουμανία, μπορεί να σας προμηθεύει με “υπαλληλικό προσωπικό και συγκεκριμένα Ρουμάνες με μισθό 300 ευρώ” . Έτσι αναφέρει η σχετική αγγελία που ήδη έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί και σε ελληνικά έντυπα μέσα προκαλώντας τι άλλο παρά από οργή. Για τη συγκεκριμένη αγγελία μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, τονίζοντας ότι πλέον μιλάμε για την πλήρη απαξίωση του Έλληνα εργαζόμενου. Και μπορεί κατά τον ίδιο, αυτή η αγγελία να είναι μία πραγματικότητα όμως επί της ουσίας μιλάμε για την κορυφή του παγόβουνου, καθώς κατά τον ίδιο, όλα τα ξενοδοχεία στην Μεγαλόνησο χρησιμοποιούν στην πλειονότητά τους εργαζόμενους νόμιμα πλέον χωρίς δικαιώματα.

Βέβαια το ζήτημα δεν αφορά μόνο την καταγωγή των εργαζόμενων, αλλά πρωτίστως το ύψος των αμοιβών τους και τη διασφάλιση των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων τους. Ακόμα και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν Έλληνες, αναφέρει ο Σωκράτης Βαρδάκης, απολύουν όσους είναι άνω των 40 ετών και προσλαμβάνουν μικρότερους με 300 ευρώ.

Μόλις προχθές, σημειώνει ο ίδιος, ο όμιλος Αldemar που διατηρεί πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί και άλλες επιχειρήσεις, απέλυσε χωρίς λόγο 12 εργαζόμενους. Είναι τρομακτικά δε τα στοιχεία ανεργίας που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου καταθέτει, αναφέροντας ότι από τον Μάιο του 2011 έως και το Μάιο του 2012 οι άνεργοι που καταγράφηκαν στη νησί ξεπέρασαν τα 10.000 άτομα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...