27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αντιδρά το ΚΚΕ στη μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση στην Κρήτη: Συνδέονται με τους ανταγωνισμούς για τα πετρέλαια και τα συμφέροντα των EXXON – TOTAL

Ημερομηνία:

Απέναντι στην διεξαγωγή της αντιτρομοκρατικής ελληνοαμερικάνικης άσκησης «JACKAL STONE», η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ σε ελληνικό χώρο, τάσσεται η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Σε σχετικό κείμενο σημειώνει ότι η άσκηση αποτελεί άλλη μια απόδειξη της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ανταγωνισμούς στην Αν. Μεσόγειο για τον έλεγχο πηγών ενέργειας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι ασκήσεις αυτές συνδέονται με τους ανταγωνισμούς σε σχέση με την εκμετάλλευση των ενεργειακών οικοπέδων στην θαλάσσια περιοχή νότια και δυτικά της Κρήτης, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη πάρει ενεργειακοί κολοσσοί, όπως οι EXXON MOBILE και TOTAL».

Το βασικό σενάριο της αντιτρομοκρατικής άσκησης είναι η πραγματοποίηση πειρατείας σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ:

Η άσκηση «JACKAL STONE», η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κρήτη, με τη συμμετοχή της ελληνικής αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προστίθεται σε πολλές άλλες στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις που έχουν διεξαχθεί στην περιοχή μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Μάλιστα συμπίπτει με την πρόσφατη απογείωση αμερικάνικου κατασκοπευτικού αεροσκάφους από την Βάση της Σούδας με προορισμό την Ουκρανία, στο επεισόδιο στα στενά του Κερτς μεταξύ Ρώσικου και Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού.

Όλες αυτές οι ασκήσεις που προσομοιάζουν πολεμικές επιχειρήσεις στα πλαίσια γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας, δεν πρέπει να αφήνουν κανένα εργαζόμενο αδιάφορο.

Είναι άλλη μια απόδειξη της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο πηγών ενέργειας, δρόμων μεταφοράς της και γενικότερα των αγορών στην περιοχή. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που λειτουργεί ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και τη συνδρομή της τοπικής διοίκησης, περιφέρειας και δήμων, μεγαλώνουν οι κίνδυνοι στοχοποίησης της Κρήτης στα πλαίσια κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή. Οι ασκήσεις αυτές συνδέονται με τους ανταγωνισμούς σε σχέση με την εκμετάλλευση των ενεργειακών οικοπέδων στην θαλάσσια  περιοχή νότια και δυτικά της Κρήτης, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη πάρει ενεργειακοί κολοσσοί, όπως οι EXXON MOBILE και TOTAL σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ. Προφανώς με την άσκηση αυτή επιδιώκουν να εκπαιδευτεί η ελληνική αστυνομία για την φύλαξη των επενδύσεων τους και  ενάντια στο λαϊκό κίνημα που θα αντιδρά στα σχέδια τους.

Είναι επενδύσεις που θα αποφέρουν τεράστια κέρδη για αυτούς τους ενεργειακούς μονοπωλιακούς ομίλους, κατασπαταλώντας πολύτιμους πόρους της χώρας για μια μελλοντική σχεδιασμένη ανάπτυξη για τις λαϊκές ανάγκες, ενώ για τους εργαζόμενους, τον λαό της Κρήτης η ενέργεια θα συνεχίσει να είναι ένα πανάκριβο εμπόρευμα και ταυτόχρονα  θα υφίστανται και τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις από τις επενδύσεις αυτές.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα σχέδια ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, απαιτώντας την απεμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από τους σχεδιασμούς τους. Το ΝΑΤΟ και η βάση της Σούδας δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το νησί μας και συνολικά τη χώρα. Είναι παράγοντας πολέμων, αλλαγής συνόρων, ματοκυλίσματος των λαών,  φτώχειας, προσφυγιάς για τα κέρδη του κεφαλαίου. Καμιά  χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους, στρατοπέδων και τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ΝΑΤΟικές  στρατιωτικές ασκήσεις.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. 
  • Αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα μας.
  • Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις κυβερνήσεις τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...