20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αντιδρούν οι Δήμαρχοι Κρήτης: H ΔΕΗ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αν κατεβάσει τους διακόπτες

Ημερομηνία:

Εκρηκτικό  κλίμα επικρατεί στους δήμους και της Κρήτης από τις πιέσεις που δέχονται από τη ΔΕΗ για την εξόφληση οφειλών με κίνδυνο να διακοπεί όχι μόνο η λειτουργία τους αλλά να βρεθούν και χωρίς νερό οι δημότες αφού θα μείνουν χωρίς ρεύμα τα αντλιοστάσιά τους.

​Μάλιστα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βγήκαν ήδη στους δρόμους και έκοψαν το ρεύμα σε δήμους όπως στο Μυλοπόταμο αλλά και στα  αντλιοστάσια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με αποτέλεσμα και τη διακοπή της υδροδότησης.

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με τον πρόεδρό της και Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινό να δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, ότι οποιαδήποτε διακοπή ηλεκτροδότησης στους Δήμους θα επιφέρει άμεσα δραματικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αφού δεν θα λειτουργούν οι βιολογικοί καθαρισμοί,θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον πρωτογενή τομέα στον οποίο στηρίζεται όλη η οικονομία του νησιού αφού δεν θα υδρεύονται οι καλλιέργειες και άλλα σοβαρά προβλήματα.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com241052244224_560_382_s.jpg_2.jpg

Ο κ.Λαμπρινός σημείωσε επίσης ότι θεωρείται επιτακτική ανάγκη η ρύθμιση των οφειλών και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση

Η απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους δήμους που έχουν οφειλές προς την επιχείρηση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους ΟΤΑ του νησιού με τους δημάρχους να ζητούν ρύθμιση αλλά εγείρουν και πολιτικό θέμα καθώς θεωρούν ότι έπρεπε να ληφθεί απόφαση σε κεντρικό επίπεδο αφού αντιμετωπίζονται ως μπαταξήδες την ώρα που το κράτος με τη σειρά του οφείλει μεγάλα χρηματικά ποσά στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

​Επίσης επισημαίνουν ότι και η γενικότερη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών δεν επιτρέπει την πληρωμή λογαριασμών με αποτέλεσμα να μην εισπράττουν οι δήμοι τα προβλεπόμενα τέλη.
Η οργή των δημάρχων του νησιού ήταν έντονη μετά την επικοινωνία που είχε μαζί τους στέλεχος της ΔΕΗ από την Αθήνα  που επιτακτικά τους ζητούσε να καταβάλλουν ποσά μέσα σε λίγες ώρες όπως στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος ,στα Σφακιά ,τη Βιάννο ,το Μυλοπόταμο τη Κίσσαμο και αλλού.

​Μάλιστα όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti o Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης το συγκεκριμένο στέλεχος που επικοινώνησε μαζί του ζήτησε με.. ύφος άμεση καταβολή προκαταβολής ,με τον ίδιο να εξηγεί ότι αυτό ήταν αδύνατο γιατί έπρεπε να κοπεί ένταλμα να περάσει από το Ελεγκτικό συνέδριο και στη συνέχεια να γίνει η πληρωμή.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Βιάννου κ.Παύλος Μπαριτάκης που ανέφερε φανερά εκνευρισμένος στο Ράδιο Κρήτη ότι υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα και ότι δεν μπορεί να αφήσει τους δημότες και τους παραγωγούς χωρίς νερό.

Στη Δυτική Κρήτη ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), στις περιοχές Βλητές, Πατελάρι και Μυλωνιανά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Εκτός από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, οφειλές προς τη ΔΕΔΔΗΕ έχει και ο δήμος Κισσάμου. Μάλιστα,χθες το πρωί  εμφανίστηκε συνεργείο στο δημαρχείο για να κόψει το ρεύμα γεγονός που απετράπη  από το δήμαρχο Θόδωρο Σταθάκη.Παρόμοια η κατάσταση και στο Δήμο Σφακίων με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προβαίνουν σε προειδοποιητική διακοπή ηλεκτροδότησης όπως και στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Λευτέρης Βαρδάκης

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...