21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντιεξουσιαστές στη Βουλή για τους απεργούς πείνας

Ημερομηνία:

Σε είκοσι προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ομάδα περίπου 20 – 25 ατόμων διέσχισαν τον προαύλιο χώρο της Βουλής και έφτασε μπροστά στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του κοινοβουλίου απέναντι από τον Εθνικό Κήπο.

Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στον χώρο για λίγα λεπτά. Άνοιξαν πανό, που είχαν γράψει σύνθημα υπέρ της απελευθέρωσης των κρατουμένων απεργών πείνας με την υπογραφή «αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας».

Επίσης πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας, υπέρ της απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού και κατά των φυλακών τύπου Γ’, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οι πόρτες της Βουλής έκλεισαν προληπτικά κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Κωνσταντοπούλου: Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των κοινοβουλευτικών συντακτών, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής δήλωσε: «Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;».

Η ίδια κάλεσε τους δημοσιογράφους «να μην θεωρούν αυτονόητη την εύκολη πρόσβαση της ομάδας των αντιεξουσιαστών»και τους επισήμανε ότι «εντός των επόμενων ωρών και όταν η ίδια θα έχει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, θα βγει επίσημη ανακοίνωση».

Σακελλαρίδης: Προκλητική και ακατανόητη η ενέργεια των αντιεξουσιαστών

Προκλητική και ακατανόητη χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την ενέργεια των αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στο προαύλιο της Βουλής, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα «ποιους ευνοεί αυτή η ενέργεια;» την ώρα που η κυβέρνηση έχει ξηλώσει τα κάγκελα γύρω από τη Βουλή και προωθεί το νόμο για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Η δήλωση Σακελλαρίδη έχει ως εξής:

«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

» Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;

» Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και διασφάλισης της έννομης τάξης».

"google ad"

Πυρά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για την είσοδο των αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές. Για «ανασφάλεια, που τείνει να γίνει γενικευμένη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. Πυρά από Δένδια και Κικίλια. Την παραίτηση Πανούση ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Δριβελέγκας.

Η δήλωση του κ. Καραγκούνη έχει ως εξής:

«Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;».

Να προασπίσει την έννομη τάξη, κάλεσε πριν από λίγο την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ,Νίκος Δένδιας. «Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και έχει καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, ενώ υποστήριξε ότι για την εισβολή και για τα έκρυθμα φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση, καθώς έχει αναγκάσει την αστυνομία σε αμυντική στάση». Την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της βουλής σχολίασε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφωντας: «Φοβόμουνα κατάληψη της Κατεχάκη, τελικά προτίμησαν τη Βουλή. Ξέφραγο αμπέλι η χώρα στο ναδίρ η προστασία του πολίτη».

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ζήτησε πριν λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας. «Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Δριβελέγκας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...