15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αντιπροσωπεία της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» στο τμήμα κοινωνικής πολιτικής και προστασίας του δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Αντιπροσωπεία της παράταξης με τον επικεφαλής κ. Αναστάσιο Βάμβουκα,   επισκέφτηκε  την  Παρασκευή 20 Δεκέμβρη το τμήμα κοινωνικής πολιτικής και  προστασίας του δήμου Χανίων,  με σκοπό να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητας της υπηρεσίας,    για τις αδυναμίες και   τα προβλήματα της παροχής στήριξης σε αδύναμους συμπολίτες μας,  καθώς  και για ανταλλαγή απόψεων,  ώστε να επιτευχθεί  μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην κοινωνική παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου.
Στην συνάντηση προσήλθε και ο κ. δήμαρχος με την αρμόδια αντιδήμαρχο και συμμετείχαν στην συζήτηση.  Τα θέματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα,  ήταν η λειτουργία του κοινωνικού  παντοπωλείου όπου προτάθηκαν κάποιες βελτιώσεις στον τρόπο κατανομής  των προϊόντων στους  δικαιούχους,  στις μεγάλες γραφειοκρατικές  καθυστερήσεις που υπάρχουν στην έκδοση βιβλιαρίων κοινωνικής πρόνοιας σε νέους δικαιούχους και πώς αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, στην αδυναμία των υπηρεσιών λόγω κυρίως έλλειψης προσωπικού να ανταποκριθούν  με πληρότητα στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην κοινωνία  από την οικονομική κρίση και τους περιορισμούς των μνημονίων.  Τα μέλη της παράταξης επέμειναν ιδιαίτερα στις ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της κοινωνικής έρευνας που σε τέτοιους καιρούς επιβάλλεται  να γίνεται  εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες πρέπει να μην περιμένουν μόνο να έλθει το πρόβλημα αλλά να πηγαίνουν σε αυτό,   παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραν ότι είναι επαρκής.  Ζητήθηκε επίσης να γίνει ενημέρωση για την προετοιμασία του δήμου στην περίθαλψη των αστέγων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπου πήραν την διαβεβαίωση ότι έχει τηρηθεί το πλαίσιο που ο νόμος ορίζει.

Η αντιπροσωπεία υποστήριξε επίσης ότι είναι αρνητικό για την αποτελεσματικότητα το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και δεν υπάρχει ενιαίο κέντρο συντονισμού των κοινωνικών υπηρεσιών.  Επεσήμαναν ακόμα ότι επιβάλλεται συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου και της αντιπεριφέρειας.                                                                                                                                                      Το γεγονός της φτωχοποίησης όλο και μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας μας που απεικονίζεται στον νομό μας με  τον διπλασιασμό των δικαιούχων επιδομάτων πρόνοιας μέσα σε τρία μόλις χρόνια,   οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες χρειάζονται ενίσχυση και ιδιαίτερα με εξειδικευμένο προσωπικό  και όχι συρρίκνωση όπως  γίνεται μέσω των  συνταξιοδοτήσεων που δεν αντικαθίστανται.  Η συρρίκνωση του  προσωπικού παρά την αύξηση των αρμοδιοτήτων των δήμων,  κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη  εκ μέρους του δήμου για καλλίτερο συντονισμό και απόδοση του υπάρχοντος,  αλλά επιβάλλει  και την  κινητοποίηση του  δήμου και  της κοινωνίας ώστε να διεκδικήσουμε από την πολιτεία να αναστραφεί η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Για την παράταξη

Βάμβουκας Τάσος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ