22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αντώνης Μπαλωμενάκης: Στρατηγικού χαρακτήρα τα αδιέξοδα της ΝΔ

Ημερομηνία:

Στην άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τα προτεινόμενα ανακουφιστικά μέτρα αναφέρθηκε στη σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλειά της Βουλής ο βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

«Το υποτιθέμενο στρατήγημά της ΝΔ να προτείνει, έτσι στο τυχαίο, βιαστικά, ανερμάτιστα, δικά της μέτρα ελπίζοντας να κερδίσει κάποιες εντυπώσεις», τόνισε, «επαυξάνει το αδιέξοδο στο οποίο την έχουν οδηγήσει οι ακραίας εμπνεύσεως αντιπολιτευτικές της επιλογές και καταδεικνύει ότι τα αδιέξοδά της έχουν στρατηγικό χαρακτήρα», και συμπλήρωσε: «όσο πιο γρήγορα εσωτερικεύσει την αποτυχία αυτών των επιλογών της η ΝΔ τόσο καλύτερο θα είναι για το πολιτικό σύστημα, διότι όπως πολύ σωστά λέγεται συχνά, η χώρα εκτός από μια σοβαρή αποτελεσματική και με όραμα κυβέρνηση  χρειάζεται και μια υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Στην ίδια παρέμβασή του ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις που επέρχονται στο Νόμο 3023/2002 που είναι ο βασικός Νόμος για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων οι οποίες, σε σημαντικό βαθμό, αποτυπώνουν σκέψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις που προκλήθηκαν από την πρόσφατη διαδικασία έρευνας από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Αναφέρθηκε ακόμα στην αύξηση των αρμοδιοτήτων Οικονομικού Εισαγγελέα και στο ότι δίνεται για πρώτη φορά έμφαση στην εξέταση κατά  προτεραιότητα των υποθέσεων που βλάπτουν σοβαρά το δημόσιο συμφέρον όπως  χρηματισμός, δωροδοκίες κλπ. με σκοπό, «και το δημόσιο αίσθημα να ικανοποιείται και η ουσία του κολασμού – που συν τοις άλλοις έχει το χαρακτήρα της γενικής πρόληψης – να υπηρετείται καλύτερα, όταν οι υποθέσεις θα είναι ακόμα νωπές στη μνήμη των πολιτών».

Τέλος ο Χανιώτης Βουλευτής αναφέρθηκε στην αρχή της αποκατάστασης της κανονικότητας στο συλλογικό εργατικό δίκαιο λέγοντας :

«Επειδή θέλουμε να είμαστε καθαροί, δεν ισχυριζόμαστε οτι με μια μαγική κίνηση αποκαταστάθηκαν οι συλλογικές εργασιακές ρυθμίσεις. Και αυτό επειδή σε εκτέλεση του 4024/2011 έχουν εκδοθεί πολλές διατάξεις, όπως για παράδειγμα η διαβόητη ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) υπ’ αριθμ. 6/2012 η οποία, στο άρθρο 4, διέγραψε μονοκοντυλιά όλα τα συλλογικά δικαιώματα που είχαν οικοδομηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτές οι εφαρμοστικές διατάξεις που θα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό  θα γίνει. Την αισιοδοξία μου την αντλώ επειδή όπως και πολλοί από μας, διαπίστωσα τον πολύ  μεγάλο αγώνα που με επιμονή και μεγάλη θέληση επιτυχίας έδωσε η ομάδα διαπραγμάτευσης του Υπουργείου Εργασίας καθώς και από  τις προσεκτικές κινήσεις που είχαν  προηγηθεί, απόδειξη καλής γνώσης τόσο των επιστημονικών όσο και των πολιτικών παραμέτρων των θεμάτων. Η επαναφορά σε συγκεκριμένη χρονικό σημείο της υπεροχής των ΣΣΕ και της δυνατότητας επέκτασης τους θα αλλάξει πολλά στον κόσμο της εργασίας, από  την άποψη της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, μισθολογικών και μη . Είναι μια νίκη και μια αφετηρία ταυτόχρονα διότι ασφαλώς πρέπει και θα γίνουν ακόμα πολλά. Ο στόχος είναι ένας και παραμένει: να βγει ο κόσμος της εργασίας από  το δυστοπικό “σήμερα”. Να επανέλθουν όσο πιο σύντομα γίνεται σε ισχύ δικαιώματα και κατακτήσεις για τα οποία χρειάστηκαν αγώνες πολλών δεκαετιών», κατέληξε ο κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...