21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντώνης Πατερογιαννάκης: “Tο αμερικανικών συμφερόντων fund αντίθετα με ό,τι ορίζει ο Νόμος αρνείται πεισματικά ακόμα και σήμερα την οιαδήποτε πρόταση ρύθμισης της οφειλής μου”

Ημερομηνία:

Κείμενο έδωσε στη δημοσιότητα ο δανειολήπτης και έμπορος κ. Αντώνης Πατερογιαννάκης από το Ρέθυμνο σχετικά με τα γεγονότα πίσω από την προσπάθεια κατάσχεσης του καταστήματός του από fund αμερικάνικων συμφερόντων. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτράπηκε μετά τη δυναμική παρέμβαση πολιτών, τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια. Σύμφωνα με τον κ. Πατερογιαννάκη, Δήλωση για τα πραγματικά γεγονότα πίσω από την επιχειρούμενη κατάσχεση του καταστήματός του στο Ρέθυμνο έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Όπως εξηγεί, το αμερικανικών συμφερόντων fund αντίθετα με ό,τι ορίζει ο Νόμος αρνείται πεισματικά ακόμα και σήμερα την οιαδήποτε πρόταση ρύθμισης της οφειλής του.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες που το τελευταίο διάστημα δείχνουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία την ευαισθησία τους και το πραγματικό τους ενδιαφέρον απέναντι στο πρόσωπό μου, την οικογένειά μου και τους εργαζόμενους της επιχείρησής μου και ειδικότερα στα μέλη του ΣΑΟΡ, που μου συμπαραστέκονται συνεχώς.

Σκοπός της παρούσας επιστολής μου είναι να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να προσπαθήσω να εξηγήσω σε όλους τους συμπολίτες μου πως έχουν τα πράγματα.

Η επιχείρησή μου λειτουργεί τα τελευταία 35 χρόνια στην αγορά του Ρεθύμνου, ξεκίνησε ως ένα μικρό ραφείο και έφτασε πριν την κρίση να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων της Κρήτης.

Το 2006 στο πλαίσιο της Σύμβασης που υπέγραψα με την Εμπορική leasing, και με σκοπό να αποκτήσω ρευστότητα, της μεταβίβασα το ακίνητό μου επί της οδού Αρκαδίου αρ.296 έναντι 1.600.000,00 € και αυθημερόν συμφώνησα να της καταβάλω κάθε μήνα το ποσόν των 15.179,00 € !!! αφού το ύψος της Σύμβασης leasing ήταν 1.820.000,00€ ενώ στο τέλος της Σύμβασης αυτής, θα επανερχόταν το ακίνητό μου στην κυριότητά μου.

Για να λυθεί κάθε παρεξήγηση και προς αποφυγή παραπληροφόρησης πρέπει να διευκρινίσω ότι τα χρήματα που έλαβα τότε από την Εμπορική leasing, δεν τα «έφαγα» όπως τελευταία ορισμένοι κακόπιστοι διαδίδουν, αλλά αντιθέτως τα χρησιμοποίησα για την εκ θεμελίων ανακαίνιση του καταστήματός μου, αφού έχρηζε άμεσης παρέμβασης λόγω προβλημάτων στατικότητάς του και αφού άλλωστε προσδοκούσα ότι το κατάστημα αυτό θα «ερχόταν στα χέρια μου», για τον λόγο αυτό θέτω στη διάθεση οιουδήποτε τα τιμολόγια των εργασιών και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η οικονομική κρίση επηρέασε και τη δική μου επιχείρηση, με αποτέλεσμα ο τζίρος της κάθε χρόνο να πέφτει και να αδυνατώ να ανταποκριθώ στην υπέρογκη μηνιαία καταβολή των 15.179 €.

Βλέποντας ότι η κρίση αυτή θα έχει βάθος, και έχοντας ως κύριο στόχο μου να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας της επιχείρησής μου, και ενώ συγχρόνως η φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μου αυξάνονταν, το 2014 ήρθα σε επαφή με την Hellas Capital Leasing, διάδοχο πλέον εταιρεία της Εμπορικής leasing, και ζήτησα την αναπροσαρμογή της μηνιαίας δόσης με ταυτόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας της Σύμβασης, ώστε το ποσό που θα κατέβαλα να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς και η επιχείρηση μου να παραμείνει βιώσιμη.

Δυστυχώς το αμερικανικών συμφερόντων fund αντίθετα με ό,τι ορίζει ο Νόμος αρνείται πεισματικά ακόμα και σήμερα την οιαδήποτε πρόταση ρύθμισης της οφειλής μου, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την αρπαγή του καταστήματός μου και τον οικονομικό μου αφανισμό, με τη βοήθεια βέβαια μεγάλης πασίγνωστης δικηγορικής – εισπρακτικής εταιρείας των Αθηνών και με σκοπό να πουλήσει ή να μισθώσει το ακίνητο σε παγκόσμιο εμπορικό κολοσσό.

Πρέπει να σημειώσω ότι μέχρι σήμερα έχω αποδεδειγμένα καταβάλλει στην εταιρεία αυτή περίπου 700.000 €, ενώ η μοναδική φορά που μου αντιπρότεινε κάτι δήθεν για να με βοηθήσει και να με στηρίξει ήταν η άμεση καταβολή ποσού 310.000 ευρώ ως προκαταβολή και έκτοτε η συνέχιση της καταβολής ποσού 17.500 € μηνιαίως!!!

Συνεπώς μου αντιπρότεινε κάτι αδύνατο και ανέφικτο ως πρόταση.

Είναι τουλάχιστον συγκινητική η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται καθημερινά από όλους τους συμπολίτες μου στο πρόσωπό μου και για τον λόγο αυτό τους οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

Αντώνης Πατερογιαννάκης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...