15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αντώνης Ροκάκης: “Αρμονική η σχέση μεταξύ τουρισμού και αγροτικών προϊόντων στην Κρήτη”

Ημερομηνία:

«Πολλά μέρη της Ελλάδας ενισχύουν τον έναν από τους δύο τομείς της οικονομίας τους. Την αγροτική παραγωγή ή τον τουρισμό. Σπανίως και τα δύο. Στα Χανιά και σ’ όλη την Κρήτη κατ’ επέκταση, ισχύει το αντίθετο και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μεταξύ τουρισμού και ντόπιου αγροτικού προϊόντος υπάρχει μια αρμονική σχέση».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Αντώνης Ροκάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών για την «Διασύνδεση των Αγροτικών Προϊόντων της Κρήτης με τον Τουρισμό» που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στο ΚΑΜ.

«Ο Νομός Χανίων συνέχισε ο κ. Ροκάκης έχει ξεχωρίσει τόσο για την πλούσια αγροτική του παραγωγή, όσο και για το τουριστικό του επίπεδο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο ξενοδόχος, ο έμπορος, ο επαγγελματίας μας, επιλέγει και προωθεί τα ντόπια αγροτικά προϊόντα, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Η ελεύθερη οικονομία όσο ελκυστική είναι, άλλο τόσο αδυσώπητη μπορεί να γίνει. Εκτός κι αν προσέξουμε. Μόνο αν η στρατηγική μας είναι τόσο δυνατή και συνετή, θα είμαστε σε θέση να καταφέρουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εξίσου τον τουρισμό και το αγροτικό μας προϊόν.

Η εσπερίδα μας δίνει τροφή για σκέψη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα ακόμη βήμα για συνεργασία και συμφωνία για ανάπτυξη», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...