15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντώνης Σαμαράς: Σύντομα θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα

Ημερομηνία:

Για την υπόθεση Novartis μιλά στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση.

“Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα” αναφέρει στη συνέντευξη. “Από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατονόμασα τη συμμορία και τους είπα ότι “θα τους πάω μέχρι τέλους”. Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν. Και όπως είδατε στην επιτροπή ο Ρασπούτιν και η παρέα του το έβαλαν στα πόδια. Τώρα πια όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε κι όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωρών. Σε λίγο η Προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα. Μετά, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη. Εξάλλου, στη Δικαιοσύνη προσέφυγα από την πρώτη στιγμή. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα. Το απαιτεί το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Και η ίδια η Δικαιοσύνη… Γιατί ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Είναι και αμετανόητοι: ακόμα και σήμερα που έρχονται στο φως τα αίσχη τους, εξακολουθούν να με συκοφαντούν. Εδώ ο Παπαγγελόπουλος έφτασε στο σημείο να με συνδέσει με τη δίωξη του μακαρίτη Γιάννη Αγγέλου. Τον διαψεύδει η ίδια η τότε ανακρίτρια κυρία Τσατάνη, τη δήθεν μαρτυρία της οποίας επικαλείται… Πρόκειται για αλητεία! Γι’αυτό σας λέω: Δεν ήταν μόνο αδίστακτοι τότε. Παραμένουν μέχρι και σήμερα αμετανόητοι” δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το ηχητικό Παππά – Μιωνή απάντησε “Τι να πω εγώ; Τα είπε και τα παραδέχθηκε μόνος του ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει αλλάζοντας θέσεις κάθε ημέρα, δεν πείθουν κανέναν. “Μαγαζί” και “παραμάγαζο” με ατζέντες, εκβιασμούς, απειλές, χυδαιότητες και συκοφαντίες, όλα για την καρέκλα της εξουσίας. Μη γελιέστε όμως: Κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του χωρίς πρόθυμους επίορκους δικαστές. Χωρίς τους “τύπους και τις τύπισσες”… Και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει και να καλύπτεται μέχρι σήμερα χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής. Και όλοι ξέρουμε ποιος ήταν τότε επικεφαλής…”.

Για τη λήξη της διαμάχης ΗΠΑ – Novartis εξωδικαστικά σχολίασε ότι “αυτή είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας και με τη βούλα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την ατζέντα. Στοχοποίησαν, υπό τις εντολές Ρασπούτιν, τους πολιτικούς αντιπάλους με σκοπό την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα. Κι έτσι η χώρα έχασε την ευκαιρία να εισπράξει τα πρόστιμα από την εταιρεία, κάτι που έκαναν τελικά οι ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, οι συκοφάντες και ευτέλισαν τον δημόσιο βίο και απώλεσαν την ευκαιρία είσπραξης δημόσιων εσόδων. Αλλά βλέπετε, είχε άλλα σχέδια “το μαγαζί”…”.

Τα Νέα Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ