19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αντώνης Φώσκολος προς Παύλο Πολάκη: Θερμά συγχαρητήρια που είστε υπέρ των εξορύξεων!

Ημερομηνία:

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι γνωστός τόσο για τη θέση του υπέρ των εξορύξεων όσο και για τη θέση του ότι κλιματική αλλαγή δεν υφίσταται, όπως έχει κυριαρχήσει σήμερα το θέμα ως συζήτηση. Σήμερα, με κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα εκφράζει τη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Χανιώτη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλου Πολάκη στη συζήτηση στη Βουλή για τις εξορύξεις όπου τάχθηκε υπέρ των εξορύξεων νότια της Κρήτης ενώ χαρακτήρισε ανέφικτη την κατάργηση της λιγνιτικής παραγωγής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο κείμενό του ο καθηγητής κ. Φώσκολος αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Πολάκη

Θερμά συγχαρητήρια……Και συμφωνώ και με τις θέσεις για την ΔΕΗ και τούς λιγνίτες

Η Κρήτη, νομός Χανίων, θα τροφοδοτήσει την Ευρώπη και  μην γελάτε και την Αμερική σε λίγα χρόνια με φυσικό αέριο.

Και ναι η τεχνολογία των ΑΠΕ είναι αδιανόητα πίσω….Μας το έδειξε ο Μυτιληναίος όταν εγκαινιάστηκε η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας. Η μονάδα αυτή των 1426 MW στοίχισε $ 300 εκατομμύρια.

Μία αντίστοιχη μονάδα της ίδιας ισχύος ΑΠΟ ΑΠΕ……ΘΑ ΣΤΊΧΙΖΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ $ 4.5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ…..ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ ενώ η μονάδα του Κυρίου Μυτιληναίου θα λειτουργήσει για 45-50 χρόνια….ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ…..Και για αυτό το κόστος της κιλοβατώρας από τις ΑΠΕ είναι πολύ μεγάλο.

Το παράδειγμα του κυρίου Μυτιληναίου ακολουθούν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο όμιλος Κοπελούζου,, η ΕΛΠΕ-ΕΝΤΙΣΟΝ, ο όμιλος Καράζης και στην Κρήτη, Αθερινόλακκο η ΚΑΤΑΡ.  Όλοι αυτοί οι όμιλοι και επιχειρηματίες στρέφονται στην ηλεκτροπαραγωγή με πρώτη ύλη το φυσικό αέριο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...