21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντ. Μπαλωμενάκης: Πολύ σημαντική εξέλιξη με θετικές συνέπειες τοπικά η ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαϊκών Ερευνών στα Χανιά | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα έχει θετικές συνέπειες τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο χαρακτήρισε χθες στη Βουλή την ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαϊκών Ερευνών στα Χανιά, ο Βουλευτής κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου νομοθετήθηκε με την χθεσινοβραδινή υπερψήφιση από τη Βουλή του σ.ν του Υπουργείου Παιδείας για τις συνέργειες στο χώρο των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το Ινστιτούτο ιδρύεται στο χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης  και φιλοδοξεί να αξιοποιεί τη γνώση τη γνώση, την εμπειρία και τις υποδομές στην επιστήμη του πετρελαίου που έχει ήδη αναπτυχθεί στα Χανιά. Η αξιοποίηση θα γίνει στο περιβάλλον του ΙΤΕ, ίσως του κορυφαίου Ιδρύματος έρευνας  της χώρας μας και ενός από τα καλύτερα διεθνώς. Αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί εξ αρχής σαν θετικό προσόν για το νέο Ινστιτούτο.

«Είναι δεδομένο ότι με την ίδρυση του Ι.Π.Ε. θα δοθεί αποφασιστική ώθηση στην ενδυνάμωση της πετρελαϊκής έρευνας στη χώρα σε μια περίοδο που αρχίζει η διαδικασία αναζήτησης κοιτασμάτων» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Χανιώτης Βουλευτής  και συμπλήρωσε ότι « σταθερή σκόπευση του Πολυτεχνείου Κρήτης να λάβει εξ αρχής το υπό  ίδρυση Ινστιτούτο  ιδιαίτερο προσανατολισμό στην έρευνα για την ανάπτυξη καλών πρακτικών στον τομέα της πρόβλεψης και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της βιομηχανίας του πετρελαίου στο περιβάλλον».

Τελειώνοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί επαινετικά στο ότι ανάμεσα στο χρόνο υποβολής της πρότασης, από τα ενδιαφερόμενο ΑΕΙ και της υλοποίησης μεσολάβησε ελάχιστο διάστημα μόλις μερικών μηνών λέγοντας ότι «ο έπαινός ανήκει στον Υπουργό κ. Κώστα Φωτάκη που ενστερνίστηκε άμεσα και προώθησε ταχύτατα την ιδέα, στο Υπουργείο Ενέργειας και στον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη καθώς και σε όλους όσοι ενέργησαν με ασυνήθιστη, να μου επιτραπεί να πω, ταχύτητά και συντονισμό, όπως τη διοίκηση του ΙΤΕ και την Πρυτανεία του  ΠΚ»

https://www.youtube.com/watch?v=mKPXsZL8bh8

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...