17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αντ. Μπαλωμενάκης: 10% η αύξηση του τουρισμού στην Κρήτη – Στο χέρι μας να επιβάλλουμε μια σύγχρονη αντίληψη με σεβασμό στην τοπική ιδιαιτερότητα

Ημερομηνία:

Με ένα μικρό κείμενό του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης αναφέρεται στη μελέτη του ΜΑΙΧ για τον τουρισμό στη Δυτική Κρήτη. Ο κ. Μπαλωμενάκης στέκεται στην άνοδο της τουριστικής κίνησης στο νησί που αναμένεται να φτάσει το 10% με τον αριθμό των τουριστών να προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια όμως σημειώνει ότι ζητούμενο είναι “να επιβάλλουμε μια σύγχρονη αντίληψη για τον τρόπο διάθεσης του τουριστικού προϊόντος ,με σεβασμό και μέριμνα στην τοπική ιδιαιτερότητα, σε αρμονία με την απαράμιλλη κρητική φύση, αποδοτικό και ποιοτικά ανώτερο”.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

Μια καταγραφή που είναι σε θέση να αποδώσει χρήσιμα συμπεράσματα και να οδηγήσει στην υιοθέτηση επιλογών που θα κάνουν τον τουρισμό της Κρήτης, ποιοτικότερο, διαρκέστερο, αποδοτικότερο για την τοπική οικονομία. Η Ελλάδα, εξαιτίας μιας σειράς ευνοϊκών συμπτώσεων, αλλά χάρη και στη συστηματική προσπάθεια όλων των φορέων, κρατικών και μη, είναι πια μια παγκόσμια δύναμη στον τουρισμό (10η στη σχετική κατάταξη). Η Κρήτη φυσιολογικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της Κυβερνητικής Πολιτικής για τον τουρισμό.

Με βεβαιωμένο τον αριθμό των 4,152 εκατ. μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 υπολογίζεται ότι όταν εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα (περίπου 2 μήνες από τώρα, τέλη Μαΐου) ο συνολικός αριθμός θα προσεγγίσει τα 5 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η εκτίμηση των εισπράξεων τις ανεβάζει στο ύψος των 3,4 δις για το 2017.

Στο χέρι μας είναι, όλων μαζί, να επιβάλλουμε μια σύγχρονη αντίληψη για τον τρόπο διάθεσης του τουριστικού προϊόντος ,με σεβασμό και μέριμνα στην τοπική ιδιαιτερότητα, σε αρμονία με την απαράμιλλη κρητική φύση, αποδοτικό και ποιοτικά ανώτερο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...