22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανυπόταχτη Κρήτη: Δεν είναι “μεμονωμένο” περιστατικό ο ξυλοδαρμός Ηρακλειώτη από μέλη ΔΙΑΣ – Το «κάνε στην άκρη Πακιστανέ», συνοψίζει όλη την κουλτούρα μίσους

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη της “Ανυπόταχτης Κρήτης” αναφέρεται στον ξυλοδαρμό Ηρακλειώτη από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ που τον πέρασαν για… Πακιστανό:

Ο ξυλοδαρμός του νέου εργαζόμενου Ηρακλειώτη το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας, από μέλη της ΔΙΑΣ είναι αποτροπιαστικός. Δακρύβρεχτες δηλώσεις από δήθεν σοκαρισμένους πανελίστες στα κανάλια, κελεύσματα δημοκρατίας από γνωστούς ακροδεξιούς και ΕΔΕ που διατάσσει ο Χρυσοχοΐδης, συνθέτουν ένα κολλάζ ειρωνείας και κοροϊδίας.

Ειρωνεία και κοροϊδία, γιατί δεν είναι ένα «μεμονωμένο» περιστατικό, μία «εξαίρεση» ή μια «κακή στιγμή».

Είναι ο νόμος, η «κανονικότητα».

Οι αστυνομικοί δεν έδρασαν κατά παρέκκλιση, αλλά αξιοποίησαν όλα τα προνόμια που τους έχουν δοθεί από το σύνολο των κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως μέρους και τόπου. Κρατική αυθαιρεσία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, και για αυτό καλό είναι ο και ο ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις του, να είναι λίγο πιο ειλικρινής, όσον αφορά τη δική του περίοδο διακυβέρνησης και την κρατική αυθαιρεσία.

Η Κρήτη προφανώς δεν έχει μείνει αλώβητη από την παραπάνω ιστορία. Στην Κρήτη όπως και στο σύνολο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, η κρατική αυθαιρεσία εκφράζεται με πολυποίκιλους τρόπους.

Εκφράζεται στα μέλη των ΕΚΑΜ που τραμπουκίζουν έφηβους και ανυποψίαστους πολίτες, με την δικαιολογία της δήθεν κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

Εκφράζεται στον στρατό ασφαλιτών που κυκλοφορούν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, και στοχοποιούν όποιον και όποια δεν συμβαδίζει με τα αισθητικά κριτήρια της αστυνομίας.

Εκφράζεται στα μέλη των ΜΑΤ, που από κοινού με φασίστες, ακροδεξιούς και λοιπούς ψεκασμένους επιτίθενται σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες και μέλη του κινήματος.

Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση η αγωνιώδης προσπάθεια των δυο αστυνομικών να «φυτέψουν» αποδεικτικά στοιχεία στο θύμα. Μια πάγια τακτική, η οποία υλοποιείται σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ και τους εκάστοτε πολιτικούς της κυβέρνησης, που εθελοτυφλούν και παρουσιάζουν κάθε φορά τα «ευρήματα» της αστυνομίας ως θέσφατα. Ο λόγος της αστυνομίας, είναι πάντα πάνω από τον λόγο των πολιτών.

Ακόμα και όταν αυτός ο λόγος συγκροτείται από οφθαλμοφανή ψέματα.

Το παραπάνω αποτροπιαστικό περιστατικό όμως δεν εξαντλείται στον ξυλοδαρμό ενός νεαρού από δύο τραμπούκους αστυνομικούς. Το «κάνε στην άκρη Πακιστανέ», συνοψίζει όλη την κουλτούρα μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού που διαπαιδαγωγούνται τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας.

Ως Ανυπόταχτη Κρήτη καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το περιστατικό, και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον νεαρό Ηρακλειώτη που βρήκε το θάρρος να το δημοσιοποιήσει, παρά τις πρωτοφανείς απειλές των αστυνομικών ότι «αν καταγγείλει το περιστατικό θα τον βρουν έξω».

Ο ξυλοδαρμός του Γεραπετρίτη, του Ηρακλειώτη, των αντιφασιστών και αντιφασιστρίων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος εκεί έξω που έχουν κηρύξει τα σώματα της ασφαλείας και η κυβέρνηση.

"google ad"

Πόλεμος που μαίνεται ενάντια στους εργάτες και στις εργάτριες, στους μετανάστες και στις μετανάστριες, σε όσους και όσες αγωνίζονται στο δρόμο, στους «περίεργους». Η Ανυπόταχτη Κρήτη ως ενεργό κομμάτι αυτών, καλούμε τον κρητικό λαό να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα μας, απέναντι στο σκοταδιστικό και δυστοπικό κράτος – φρούριο, που προτάσσει η κυβέρνηση με τη καθοδήγηση της ΕΕ.

Γιατί παλεύουμε για μια κοινωνία, όπου κανείς Πακιστανός δεν θα «κάνει στην άκρη».

Αν κάποιος θα κάνει στην άκρη είναι ο ρατσισμός, ο φασισμός, η κρατική αυθαιρεσία και η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ