17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Αν δεις κάτι, πες κάτι”: Απειλούνται οι εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στη Σούδα;

Ημερομηνία:

Δύο μηνύματα σε ένα χρονικό διάστημα λίγων ημερών αναρτηθηκαν στη σελίδα στο facebook των βάσεων της Σούδας που σίγουρα προκαλούν ευρύτερη ανησυχία.

Στο πιο πρόσφατο μήνυμα από 16 Οκτωβρίου καλείται το προσωπικό να είναι ιδιαίτερο προσωπικό αναφορικά με την ασφάλειά τους και να αναφέρουν οτιδήποτε θεωρούν ύοπτο ή ανησυχητικό είτε εντός είτε εκτός των βάσεων.

Στο μήνυμα, εντύπωση προκαλεί η αναφορά ότι ενδέχεται να απειλούνται όχι μόνο οι εγκαταστάσεις των βάσεων αλλά και οι τοπικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, στο μήνυμα αναφέρονται τα εξής:

“Ομάδα Σούδας, σας υπενθυμίζουμε ότι όλο το προσωπικό παίζει ρόλο στο να διατηρεί ασφαλής τον εαυτό τους αλλά και τους σύντροφούς τους. Παραμείνετε σε επαγρύπνηση και αναφέρετε αν δείτε τα οποιαδήποτε σημάδια ύποπτων δραστηριοτήτων είτε εντός είτε εκτός των βάσεων.

Αν παρατηρήσετε κάτι πέρα από το συνηθισμένο, αναφέρετε αυτόν ή ότι είδατε, πού συνέβη και γιατί το θεωρείται ύποπτο για την ασφάλεια του προσωπικού των εγκαταστάσεων ή των τοπικών αρχών (σ.σ.: απειλούνται και οι τοπικές αρχές;).

Να θυμάστε, αν δείτε κάτι, πείτε κάτι”

Image may contain: one or more people and closeup, text that says 'SEE SOMETHING SOMET SAY SOMETHING HING TO REPORT SUSPICIOUS ACTIVITY, CONTACT DISPATCH AT 282102-1911'

Team Souda, as a reminder, all DoD personnel play a role in keeping themselves and their shipmates safe. Stay vigilant…

Posted by NSA Souda Bay on Friday, October 16, 2020

Σε άλλο μήνυμα από 10 Οκτωβρίου το οποίο έρχεται από τη Διοίκηση Ναυτικού Περιφερειών Ευρώπης και Αφρικής και που απευθύνετι προς όλες τις Αμερικανικές βάσεις σημειώνεται ότι οι εχθροί τους μπορεί να απειλήσουν τόσο τις αμερικάνικες εγκαταστάσεις όσο και το προσωπικό. Μάλιστα καλείται το προσωπικό των βάσεων να αποφύγει τοποθεσίες με συνωστισμό, να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται μέλη των οικογενειών τους και να προσέχουν τι αναρτούν στα social media.

Πιο αναλυτικά σημειώνονται τα εξής:

“Καθώς χαιρόμαστε αυτό το σαββατοκύριακο διακοπών θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε να παραμένετε σε επαγρύπνηση. Είναι πιθανό οι εχθροί μας να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι γιορτάζουμε για να απειλήσουν αμερικάνικες εγκαταστάσεις αλλά και το προσωπικό των βάσεων.

Κατα τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, είτε ταξιδεύετε είτε μένετε σπίτι, παραμείνετε σε επαγρύπνηση, αποφύγετε τα μέρη που συγκεντρώνετε μεγάλα πλήθη, γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα μέλη των οικογενειών σας και παρακολουθείτε τα τοπικά νέα. Προσέχετε τι αναρτάτε στα social media. Και πάνω απ’ όλα, αν δείτε κάτι, πείτε κάτι.

Να θυμάστε πάντα ότι είναι δικιά μας ευθύνη να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τους συντρόφους μας και τις οικογένειές μας”

"google ad"

Team Souda,

Please see the message from Region below.

Posted by NSA Souda Bay on Saturday, October 10, 2020

Μάλλον πρόκειται άλλη μία από τις πολλές “ευκαιρίες ανάπτυξης” που θα προκύπτουν όλο και πιο συχνά για τον τόπο μας τώρα που γιγαντώνονται οι ξένες και ελληνικές βάσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...