21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αν η κατάληψη ήταν άνδρο παράνομων και περιθωριακών, τότε τα Χανιά έχουν χιλιάδες νέους στο περιθώριο

Ημερομηνία:

Κάπου το έχουν χάσει όλοι αυτοί που μόνο τούμπες δεν κάνουν από τη χαρά τους για την εκκένωση της κατάληψης και για την επίσπευση των διαδικασιών για τη μετατροπή των κτιρίων σε… ξενοδοχεία.

Βλέπετε, αν πράγματι ήταν ένα στέκι περιθωριακών και απόβλητων, τότε με ποιο τρόπο μπορούν να εξηγήσουν την τεράστια λαϊκή απήχηση που έχει ειδικά στους νέους της πόλης;

Η χθεσινή βραδινή πορεία αποτύπωσε ότι η κατάληψη της Rosa Nera ήταν ένας χώρος πρώτα και κύρια λαϊκός, τον οποίο όχι μόνο επισκέφθηκαν πολλές χιλιάδες Χανιώτες κατά την περίοδο των 16 ετών που λειτούργησε αλλά πολλές εκατοντάδες εξ αυτών δέθηκαν με τον χώρο και τον τρόπο που λειτούργησε και τώρα που εκλεισε δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια αλλά κινητοποιήθηκαν. Κινητοποιήθηκαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε έναν χώρο που τον αισθάνθηκαν δικό τους. Κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν. Και θα κινητοποιηθούν ξανά πολλές φορές στο πέρασμα των επόμενων ημερών.

Βεβαίως, κάποιοι έχουν απέχθεια στο οτιδήποτε λαϊκό. Προτιμούν ξενοδοχεία πολυτελείας για λίγους εκλεκτούς.

Το βέβαιο είναι το εξής, αν η κατάληψη ήταν άνδρο παρανομίας και χώρος συνεύρεσης περιθωριακών, τότε τα Χανιά έχουν χιλιάδες νέους στο περιθώριο.

Αυτά, για όσους μπορούν ακόμα να αντιληφθούν τα αυτονόητα…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...