15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»: Σε συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Ημερομηνία:

Με πρωτοβουλία του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων παίρνει θέση για τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση και καλεί φορείς, συλλογικότητες, όλους που θέλονται να λέγονται άνθρωποι να κινητοποιηθούν και να συμπαρασταθούν στο δράμα των προσφύγων προσφέροντας υλική βοήθεια. Η συγκέντρωση  θα γίνεται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή  11-3-2016  το μεσημέρι. Η μεταφορά για τον Πειραιά  και η διανομή έχει διασφαλιστεί και θα γίνει το ίδιο βράδυ.

Το κείμενο του Εμπορικού Συλλόγου έχει ως εξής:

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και  για το δίκαιο………….

αύριο οι άνθρωποι θα χάνουνται στη νύχτα του πολέμου έτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείς εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω από τις οβίδες.

Δεν έχεις καιρό δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου

αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος……….

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων  χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες , που  επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά έμπρακτα τις αγωνιστικές δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας , απέναντί σε αυτούς που προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο φανερά ή συγκαλυμμένα.

Μπροστά στην οξυμένη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί ΝΑΤΟ, Αμερικάνων, Ρωσίας, Τουρκίας, και οι αποφάσεις της Ε.Ε. – “της δημοκρατίας, ελευθερίας και αλληλεγγύης” –  δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, δε θα γίνουμε παρατηρητές του συνεχιζόμενου εγκλήματος.

Τώρα κάθε Σύλλογος , σωματείο, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα,  να οργανώσει τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες-μετανάστες.

Παράλληλα απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή, διεκδικώντας ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του κράτους και άμεση μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν.

Η αλληλεγγύη και οι στήριξη αυτών των ανθρώπων πρέπει να συνοδεύεται από συνεχή πάλη κατά των επεμβάσεων, των βομβαρδισμών και των αιτιών που προκαλούν τον πόλεμο, και εναντίον κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Θυμίζουμε ότι τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Ατομικά νερά, χυμοί, βρεφικό γάλα και γάλα μακράς διάρκειας, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιών, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες. Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί Υγείας, ξυραφάκια. Παιδικά είδη, όπως μωρομάντηλα, πάνες, μπιμπερό, χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Η συγκέντρωση  θα γίνεται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή  11-3-2016  το μεσημέρι . Η μεταφορά για τον Πειραιά  και η διανομή έχει διασφαλιστεί και θα γίνει το ίδιο βράδυ .

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ