15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι”: Όταν ο Μιχαλολιάκος αποδομούσε το «σκεπτικό» της Εισαγγελέως της δίκης της Χρυσής Αυγής | Βίντεο

Ημερομηνία:

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η προκλητική πρόταση αναστολής των ποινών όλων των κατηγορουμένων πλην του Γιώργου Ρουπακιά, από την εισαγγελέα της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου. Το σκεπτικό ήταν… αφοπλιστικό αν και πέρα πάσης πραγματικότητας. Τι μας είπε η εισαγγελέας; Ότι ο τόπος διαμονής των καταδικασθέντων ειναι γνωστός, ότι τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, και ότι οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέες πράξεις αφού η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία έκλεισαν, έκλεισε και η εφημερίδα . Ανάλογα επιχειρήματα αναπαρήγαγαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών προκειμένου να αιτιολογήσουν την πρόταση να τους δοθεί αναστολή έκτισης της ποινής τους

Ωστόσο το δικαστήριο διαθέτει σημαντικά τεκμήρια περί του αντιθέτου τα οποία αμφότερες οι δύο πλευρές της «απολογητικής» υπέρ των νεοναζί εγκληματιών αγνόησαν. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει φροντίσει να διαψεύσει τους υπερασπιστές του, καλώντας τους οπαδούς του σε ανοιχτή φυγοδικία. Και μάλιστα η ομιλία αυτή έγινε στη Νίκαια!

Μιλώντας έξω από τα γραφεία της οργάνωσης της Νίκαιας στις 9.6.2012, μετά το γρονθοκόπημα του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, είχε ρητά δηλώσει ότι είναι υπέρ της φυγοδικίας, δικαιολογώντας το ότι ο τότε υπαρχηγός του κρύφτηκε μετά το επεισόδιο που προκάλεσε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Οπως προκύπτει από το βίντεο που ήδη ανέβηκε στην efsyn.gr και το οποίο έχει επισκοπηθεί από το δικαστήριο κατά τη φάση των «αναγνωστέων», ο Μιχαλολιάκος λέει κατά λέξη: «Θα θέλανε λέει να παραδοθεί ο Ηλίας. Λένε ότι δεν είναι άντρας. Ε, όχι. Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα. Αν χρειαστεί, θα μας ψάχνουν. Και είμαστε χιλιάδες. Είμαστε πάρα πολλοί».

Αυτό το «κάλεσμα» Μιχαλολιάκου το άκουσαν «ζωντανά» τόσο ο Λαγός, ο οποίος ως περιφερειάρχης Πειραιά έκανε την παρουσίαση του αρχηγού, όσο και το «Τάγμα της Νίκαιας», στο οποίο περιλαμβάνονται βέβαια αρκετοί από τους καταδικασμένους. Το ίδιο μήνυμα της φυγοδικίας έλαβε αργότερα και ο Μπαρμπαρούσης που, αφού κάλεσε σε πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής το καλοκαίρι του 2018, εξαφανίστηκε επί ώρες και τον κυνηγούσε η Αστυνομία σε όλη τη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Και πάλι στη Νίκαια, έναν χρόνο αργότερα (27.5.2013), ο Μιχαλολιάκος κήρυξε δημόσια την παράνομη δράση της οργάνωσης. Και πάλι στους ακροατές του βρίσκονται πολλοί από τους σημερινούς καταδικασθέντες, ενώ ο Γερμενής του φέρνει το ποτήρι με το νερό.

«Υπερήφανοι κάτοικοι της Νίκαιας», κραυγάζει ο Μιχαλολιάκος, «όπως ξέρετε, για να σταματήσουν, λέει, τη Χρυσή Αυγή, σχεδιάζουν ένα νόμο. Τον αντιρατσιστικό. Καλοδεχούμενος! Μπορούμε και εκτός νόμου [φωνάζει και οι οπαδοί ξεσπούν σε χειροκροτήματα] τους το λέω και δημόσια. [Από κάτω: “ζήτω!”] Προσωπικά, έχω καθαιρεθεί από αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, διότι, λέει, αποσκοπούσα στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. [Από κάτω: “μπράβο!”] Ε, λοιπόν, αυτόν τον τίτλο τιμής δεν τον αρνούμαι και τους φτύνω κατάμουτρα» [Από κάτω: χειροκροτήματα και “Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή”].

Τα μηνύματα του Μιχαλολιάκου είναι λοιπόν σαφή. Είναι υπέρ της φυγοδικίας και υπέρ της παράνομης δράσης!

Το δεύτερο επιχείρημα που προβάλλεται από την υπεράσπιση και υιοθετήθηκε από την εισαγγελέα είναι ότι η Χρυσή Αυγή έχει «διαλυθεί», έχει «τελειώσει», ενώ έχει κλείσει και η εφημερίδα της, οπότε δεν υπάρχει το μέσο διά του οποίου θα μπορούσαν οι καταδικασθέντες να διαπράξουν νέα κακουργήματα.

Το ότι έκλεισαν τα γραφεία της ή ότι έβαλε λουκέτο η εφημερίδα του μορφώματος -Χρυσή Αυγή, επίσης- δεν αποδεικνύουν τίποτα από αυτά.  Επιπλέον το επιχείρημα θα ίσχυε αν μιλούσαμε απλώς για κάποιο πολιτικό κόμμα το οποίο έχασε την απήχησή του. Γιατί αυτό ισχύει στην περίπτωση της Χ.Α. Μόνο που τα εγκλήματα της οργάνωσης διαπράττονταν και τότε που η Χ.Α. ήταν μια εντελώς περιθωριακή ολιγομελής ομάδα φανατικών ναζί γύρω από τον Μιχαλολιάκο και τους λοιπούς στενούς του συνεργάτες. Ας θυμηθούμε την περίπτωση του πανεπιστημιακού σήμερα, φοητητή το 1991, Δημήτρη Κουσουρή που παραλίγο να δολοφονηθεί από την ομάδα Περίανδρου.

Αλλά και στο σήμερα, κανείς από τους τρεις “ηγέτες” – Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης- δεν παραδέχεται ότι έχει διαλυθεί το δικό του κομμάτι. Ειδικά ο Λαγός, ο οποίος κρέμεται από τα χείλη του Κωνσταντίνου Πλεύρη για την υπεράσπισή του, έχει αρχίσει να στέλνει εξώδικα και αγωγές, λέγοντας ότι θα «τους στείλει όλους κατηγορούμενους», νομίζοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα ξεχαστούν αυτά για τα οποία καταδικάστηκε ο ίδιος.

Είναι πάνδημη απαίτηση το κλείσιμο των εγκληματιών της Χ.Α.  στη φυλακή! Όλοι ελπίζουν ότι οι δικαστές θα αφήσουν πίσω τους για άλλη μια φορά την εισαγγελέα, όπως έκαναν και στην βασική ετυμηγορία της δίκης, χαρακτηρίζοντας εγκληματική οργάνωση την Χ.Α.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...