27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες των Συλλόγων Αλβανών, ακόμα πιο αξιέπαινο αν πληρωθούν εργάτες για τις εργασίες

Ημερομηνία:

Πολλά μπράβο αξίζει η πρωτοβουλία τόσο της Κοινότητας Αλβανών Μεταναστών Χανίων όσο και του Σύλλογου Αλβανών Μεταναστών Κισσάμου για να συνεισφέρουν στην αποκατάσταση της ιστορικής Γέφυρας Κερίτη.

Η πρωτοβουλία τους αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία εξαιτίας των ιστορικών αναφορών της Γέφυρας, αφού εκεί ως γνωστόν την 1η Αυγούστου του ’41 εκτελέστηκαν εκατόν οκτώ άνθρωποι και δέκα ακόμη αργότερα την ίδια μέρα από τους Γερμανούς φασίστες. Το να ξανακτιστεί λοιπόν η Γέφυρα από Αλβανούς μετανάστες, οπωσδήποτε έχει ένα υψηλό συμβολισμό και θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό.

Ο συμβολισμός λοιπόν είναι ισχυρός. Όμως μεγάλες είναι και οι ανάγκες ανθρώπων για εργασία. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι υψηλής εξειδίκευσης, θα χρειαστούν επίβλεψη και πολλούς εργάτες. Και καλό είναι αυτοί οι εργάτες να μη δουλεύουν δωρεάν αλλά να πληρώνονται για τον κόπο τους.

Εργάτες, Έλληνες και Αλβανικής καταγωγής που δουλεύουν μαζί για την αποκατάσταση της Γέφυρας, με σωστούς μισθούς και εργασιακή ασφάλεια, αυτό νομίζουμε θα είναι ένα ακόμη πιο ισχυρό μήνυμα που είναι ευκαιρία να δοθεί.

Πολλά μπράβο λοιπόν για την πρωτοβουλία, όμως καλό είναι η εργασία, ειδικά όταν είναι σκληρή και με δυσκολίες, να πληρώνεται όπως πρέπει.

Ειδικά σήμερα που οι ανάγκες των ανθρώπων στην οικοδομή τόσο για εργασία όσο και για χρήματα είναι μεγάλες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...