16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αξιολόγηση των αιτήσεων και στήριξη της βιολογικής γεωργίας

Ημερομηνία:

Απάντηση για την ανάγκη στήριξης της Βιολογικής Γεωργίας και την σωστή αξιολόγηση των αιτήσεων των αγροτών, έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού το νέο μηχανογραφικό σύστημα διαχείρισης των διαδικασιών που περιλαμβάνει το Μέτρο 2.1.4. έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με στο στόχο την εξυπηρέτηση  όλων των διοικητικών διαδικασιών (079833/24-10-11, ΚΥΑ) και κυρίως την ανάγκη άμεσης διασύνδεσης σε πραγματικό χρόνο, του συγκεκριμένου πληροφοριακού συστήματος με το αντίστοιχο της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Για το λόγο αυτό ο έλεγχος ως προς την έκταση του αγροτεμαχίου για όλες τις δράσεις, θα γίνεται ανάμεσα στην αιτούμενη από τον παραγωγό έκταση, την έκταση από τον έλεγχο παραστατικών κατοχής και στην ευρεθείσα έκταση, που προέρχεται ως αποτέλεσμα των διασταυρωτικών ελέγχων της ΑΕΕ.

Στην ίδια απάντηση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής γνωρίζουν ότι η αιτούμενη έκταση του αγροτεμαχίου πρέπει να συμπίπτει με την ευρεθείσα έκταση της ΑΕΕ και συνεπώς πρέπει να κάνουν τις σχετικές διορθώσεις, γεγονός που ελαχιστοποιεί τα προβλήματα.

«Οι ίδιες διορθώσεις πρέπει να γίνουν με την έκταση των πιστοποιητικών κατοχής και της αιτούμενης και ευρεθείσας έκτασης του αγροτεμαχίου καθώς δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί παραγωγός σε ένα εθελοντικό πενταετές πρόγραμμα και η αιτούμενη έκταση αγροτεμαχίου να είναι διαφορετικής από τους τίτλους ιδιοκτησίας. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ένας ελαιώνας, που δεν είναι συστηματικός και δεν έχει τουλάχιστον 8 δέντρα στο στρέμμα, που είναι η χαμηλότερη απαίτηση, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου για τους ελαιώνες».

Ενώ ο Υπουργός τονίζει μεταξύ άλλων πως σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας που διέπει τα Μέτρα Στήριξης της Αγροτικής Ανάπτυξης:

-Οι κανόνες διαχείρισης και ελέγχου στα Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα με βάση την έκταση και τα ζώα, πρέπει να ακολουθούν τις αρχές που καθορίζονται στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχειρίσεις και Ελέγχου.

– Η εξακρίβωση της τήρησης των κριτηρίων επιλεξιμότητας πραγματοποιείται με διοικητικού, επιτόπιους και διασταυρωτικούς ελέγχους.

-Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης και την πρώτη δημοσιοποίηση των καταστάσεων των καταρχήν δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση επί των αποτελεσμάτων. Μετά την εξέτασή των ενστάσεων, τα αποτελέσματα θα καταχωρηθούν στο σύστημα προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά το στάδιο της οριστικοποίησης των προαναφερόμενων καταστάσεων μέσω των διασταυρωτικών ελέγχων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...