21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απάντηση Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων για τα έργα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Χανίων και την Κρήτη

Ημερομηνία:

Η ΝΟΔΕ Χανίων απάντησε σε ανακοίνωση που έδωσε χθες η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑσχετικά με  έργα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που έγιναν στα Χανιά και την Κρήτη.

Η απάντηση της ΝΟΔΕ Χανίων δεν έμεινε αναπάντητη και η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε νέο δελτίο τύπου:

 

Μόνο εκνευρισμό αναδίδει η αόριστη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων με την οποία επιχειρείται «απάντηση» στο δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα έργα που αφορούν στην Κρήτη κατά τη σύντομη περίοδο της διακυβέρνησης του.

Είναι πράγματι λυπηρό να γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης σημαντικών έργων για τα Χανιά και την Περιφέρεια για την υλοποίηση των οποίων πάνω απ’ όλα απαιτείται πολιτική βούληση, η οποία εμφανώς απουσίαζε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι επίσης εξοργιστικό να πιστεύει ο συντάκτης της ότι με αοριστίες και αστήρικτους ισχυρισμούς μπορεί να εξαφανίσει από τη μνήμη των Χανιωτών τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου που η ΝΔ κυβέρνησε: τις απεντάξεις και την εξαιρετικά μικρή απορροφητικότητα των κονδυλίων. Χαρακτηριστική είναι η επίκληση της μη υλοποίησης του έργου Πάνορμος-Εξάντης. Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ επιδιώκει στο σημείο αυτό να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για τη δική της ανικανότητα, που δεν επέτρεψε την υλοποίηση του έργου με το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013 και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κατάσταση capital control ! Στο σημείο αυτό τους υπενθυμίζουμε ότι η δυνατότητα ένταξης στο ΣΕΣ 2014-2020, ενεργοποιήθηκε από τις Ευρωπαϊκές Αρχές στις αρχές Σεπτέμβρη του 2015.

Αποτελεί πρόκληση να αποδίδονται τα προβλήματα της τραπεζικής αργίας και της προσωρινής επιβράδυνσης της χρηματοδότησης στα έργα του ΕΣΠΑ στους χειρισμούς της απελθούσας κυβέρνησης, τη στιγμή που όλοι πλέον γνωρίζουν τους εγχώριους ένθερμους υποστηρικτές των εταίρων μας στην υλοποίηση του σχεδίου «αριστερή παρένθεση». Προκαλεί τέλος η επιβράβευση των τεχνικών υπηρεσιών από εκείνους οι οποίοι με τις πολιτικές που ακολούθησαν φρόντισαν να τις υποστελεχώσουν, να τις απαξιώσουν και ακόμη και που ακόμα και τώρα θεωρούν «άχρηστους» τους εργαζόμενους σε αυτές.

Να είναι σίγουρη η ΝΟΔΕ Χανίων ότι οι πολίτες και κρίση έχουν και μπορούν να διακρίνουν όσους τους κοροϊδεύουν και όσους όψιμα επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη στα Χανιά και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...