19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Απάντηση σχετικά με τα κρούσματα βίας κατά ζώων

Ημερομηνία:

Διάβασα στην εφημερίδα για το συμβάν του τραυματισμού σκύλου στον Άνω Σταλό που διαδραματίσθηκε στις 14-5-15. Eκείνη την ώρα που συνέβη ο τραυματισμός κατέφθανα με το αυτοκίνητό μου με φίλο αντιπρόσωπο ενδυμάτων για να φάμε.

Ακούσαμε φωνές και κλάματα από ένα κοριτσάκι που ήτανε κρυμμένο μέσα στην ταβέρνα, και είδαμε ένα σκύλο να σύρει μια γατούλα από το σβέρκο ταράσσοντας την, να βγαίνει μέσα από την ταβέρνα και να την αποτελειώνει στην αυλή, παρά τις φωνές και απειλές μας εναντίον του να την αφήσει. Σημειωτέον ότι ο σύζυγος της κυρίας που έχει την ταβέρνα συντηρεί τουλάχιστον 20 γάτες και 2 σκυλάκια, καθαρόαιμα. Επίσης, δεν είναι ταβερνιάρης, είναι επιστήμονας καθηγητής ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος των Χανίων.

Εκείνη τη στιγμή φθάνει από δίπλα που έκανε εργασία στο χωράφι του σαστισμένος από τις φωνές του παιδιού και τις δικές μας, βλέπει το δράμα και πάει στο γατάκι το οποίο τον κοίταζε στα μάτια για τελευταία φορά και κάνοντας να το πιάσει του επετέθη ο σκύλος και εκείνος με κλωτσιές προσπάθησε να τον διώξει.

Τότε ο σκύλος γρυλίζοντας άρχισε να τον δαγκώνει και να σχίζει τα ρούχα του. Τον έριξε κάτω τραβώντας τον από το παντελόνι και εκείνος έπιασε ένα κλαδευτήρι και προσπάθησε επιπόλαια να τον χτυπήσει συνεχίζοντας να τον τραβάει και τότε τον τραυμάτισε στην πλάτη, αφήνοντας τον έτσι και σύρθηκε έως την κατηφόρα που ήτανε  το αφεντικό του και σταμάτησε στον σκουπιδοτενεκέ. Αυτό είναι η αλήθεια και όχι ότι τον πέταξε ο κύριος (ψέμα) αφού το γατάκι είχε ξεψυχήσει. Είμαστε μάρτυρες της αγριότητας του σκύλου προς άλλα ζώα αλλά και σε ανθρώπους.

Όποιος και να έβλεπε αυτή τη σκηνή θα ήτανε οπωσδήποτε υπέρ του αδυνάτου που υπέστη το φονικό ένστικτο του πιο δυνατού ζώου.

Πήρα τηλέφωνο τον ζωολόγο Βενετάκη Γιάννη και μου είπε ότι ο σκύλος αυτής της ράτσας είναι κυνηγόσκυλο και δρα όπως το μάθουνε.

Πήγα στο αστυνομικό τμήμα Γαλατά, εξέθεσα τα πράγματα όπως ήτανε πραγματικά και μου είπανε ότι η καταγγελία είχε γίνει μετά από 20 μέρες από την προεδρίνα μας του φιλοζωικού Μπομπολάκη Αναστασία.

Και λέω προεδρίνα μας διότι είμαι ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού Χανίων μαζί με την Τζένη, την Τάνια, την Χριστίνα που συνεισφέραμε χρήματα και εγώ με το φορτηγό μου της επιχειρήσεως κουβαλούσα τα σακιά με τις τροφές των ζώων στα καταφύγια (Κάινα κλπ) εγώ να κουβαλήσω τις κλούβες με τα σκυλιά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για Γερμανία κατόπιν εντολής της προεδρίνας μας.

Εγώ να κουβαλήσω τα παιχνίδια για τα μπαζάρ από το σπίτι της Χριστίνας από τον Αγ. Ματθαίο στις λαϊκές, εγώ να παραλαμβάνω τα τραυματισμένα ζώα και να τα πηγαίνω στον κτηνίατρο κλπ. Είμαι λοιπόν το ίδιο φιλόζωος και στην πράξη.

Πήρα την κ. Μπομπολάκη τηλέφωνο, αλλά μόλις άκουσε για την υπόθεση είπε να μην τη στεναχωρώ για τον φονιά. Της λέω ότι φονιάς είναι ο σκύλος και στο εξωτερικό είναι γνωστό τους κάνουν ευθανασία – όπως βλέπεις και στο Animal Planet – και δεν μπορείς να διασύρεις το όνομα ενός ευηπόληπτου πολίτη χωρίς να ρωτήσεις να μάθεις.

Και εν πάση περιπτώσει πρέπει να κατακρεουργήσει κάποιον χωρίς να αμυνθεί για τη ζωή του; Πήγα την άλλη μέρα σπίτι της αλλά τίποτα, δεν μου άνοιξε να της τα ξαναπώ.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιάννης Βουλουμπασάκης
Επιχειρηματίας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...