27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Απάτη με τα κέρματα των 100 δραχμών που αξίζουν 6.500 ευρώ;

Ημερομηνία:

Τους τελευταίους μήνες δημοσιεύονται διαρκώς ειδήσεις σε πάρα πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία σχετικά με την αξία του κέρματος των 100 δραχμών που φτάνει και τα 6.500 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα εκτιμάται η τιμή του νομίσματος 100 δραχμών, με το οποίο πριν το 2002 πραγματοποιούσαμε τις συναλλαγές μας, κυμαίνεται από 50 ευρώ ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το κέρμα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το αστέρι της Βεργίνας αγγίζει για τους συλλέκτες ακόμα και τα 6.500 ευρώ!

Και συνήθως σημειώνεται επίσης ότι:

“Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια χρυσή λίρα Αγγλίας (παλαιάς κοπής) κοστίζει βάσει επίσημων ισοτιμιών 296,89 ευρώ, τότε αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει με τα ελληνικά νομίσματα.”

Με μία απλή έρευνα στο ebay βρήκαμε νομίσματα των 100 δραχμών στην τιμή του 1 ευρώ, οπότε, δημιουργούνται ερωτήματα γιατί σε μία σειρά σελίδες αγγελιών δημοσιεύονται αγγελίες όπου πωλούνται τα εν λόγω νομίσματα σε αξίες από 50 ευρώ έως και 6.500 ευρώ.

Η υπόθεση που κάνουμε είναι ότι πρόκειται για απάτη που στοχεύει στους ευκολόπιστους πολίτες. Αυτοί, διαβάζοντας και τις σχετικές ειδήσεις σε έμπιστά τους ειδησεογραφικά πρακτορεία, πείθονται ότι πρόκειται για την αληθινή αξία των νομισμάτων και σπεύδουν να αγοράσουν αυτά που προσφέρονται στην πιο χαμηλή τιμή των 50 ευρώ ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να τα πουλήσουν σε πολλαπλάσια τιμή και θα έχουν υπερκέρδος.

Την ίδια στιγμή, αυτοί που έχουν στήσει την απάτη, πουλάνε τα νομίσματα των 100 δραχμών που η πραγματική τους αξία είναι μόλις 1 ευρώ σε 50πλάσιες τιμές.

Όμως, αυτό είναι μία υπόθεση που καλό είναι να ερευνηθεί γιατί απλούστατα το νόμισμα των 100 δραχμών δεν αξίζει 6.500 ευρώ, δεν αξίζει 50 ευρώ, αξίζει 1 μόλις ευρώ.

Δείτε την τιμή του νομίσματος των 100 ευρώ σε γνωστές σελίδες αγγελιών ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Και δείτε εδώ τις τιμές που πωλείται το νόμισμα στο ebay.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...