23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απίστευτες καταγγελίες από προσαχθέντες της διαδήλωσης της 6ης του Δεκέμβρη στο Ηράκλειο – Προσπάθησαν να φορτώσουν άτομο με σακκίδιο που δεν ήταν δικό του!

Ημερομηνία:

Πρακτικές που πολλοί θα περίμεναν ότι δε θα επαναλαμβάνονταν με κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει αριστερό κόμμα συνέβησαν κατά την πορεία για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την δημόσια καταγγέλια προσαχθέντων της πορείας, αρκετοί από αυτούς προσάχθησαν από ανθρώπους της ασφάλειας που αρνήθηκαν να επιδώσουν στοιχεία, κάποιοι υπέστησαν αναίτιους ξυλοδαρμούς, συνελήφθησαν ακόμα και παιδιά, ενώ έγινε προσπάθεια να φορτωθεί προσαχθέντας σακκίδιο που δεν ήταν δικό του. Μάλιστα, έγινε και παράνομη συλλογή αποτυπωμάτων και φωτογραφιών των προσαχθέντων.

Διαβάστε την ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα:

Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε απογευματινή μαζική συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της πόλης, ημέρα μαύρης επετείου της κρατικής δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού.

Ο δολοφόνος Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, ενώ ο συνεργός του Βασίλης Σαραλιώτης κυκλοφορεί ανάμεσά μας, αφού έχει ήδη αποφυλακιστεί από το 2012. Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται το εφετείο του Κορκονέα, που πιθανώς να τον ρίξει στα “μαλακά”.

Στις μέρες μας τα αίτια που οδήγησαν στην εξέγερση του 2008 δεν έχουν στην ουσία αλλάξει, μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνει ο καπιταλισμός οι ταξικές αντιθέσεις οξύνονται με χαμένη την εργατική τάξη. Η κυβέρνηση αντί να στοχεύει στην άρση των συνθηκών αυτών, συνεχίζει τον ίδιο μνημονιακό δρόμο.

Παράλληλα χρησιμοποιεί τους παλιούς δοκιμασμένους μηχανισμούς επιβολής της τάξης .Το ό,τι η κρατική καταστολή συνεχίζεται και μάλιστα με τρόπο αυθαίρετο και απάνθρωπο αποδεικνύεται από τις συλλήψεις που ακολούθησαν το τέλος της φετινής πορείας μνήμης για τον Α. Γρηγορόπουλο.

Την πορεία καλούσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς , φοιτητικοί σύλλογοι, αναρχικοί/αντιεξουσιαστές, ενώ στηρίχθηκε και από πλήθος ανένταχτου κόσμου και πολλούς μαθητές. Κατά το τέλος της πορείας, στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο-Λιοντάρια, εκτυλίχθηκαν κάποιες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και μερίδας των διαδηλωτών. Στη συνέχεια στην περιοχή των Λιονταριών και πέριξ αυτής, παρέμεναν πλήθος διμοιριών των ΜΑΤ και ασφαλιτών, οι οποίοι έπιαναν κόσμο αδιακρίτως.

Οι γράφοντες, – ουσες αυτό το κείμενο, βιώσαμε την κρατική καταστολή, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τις “ορέξεις” του κάθε ένστολου (ή μη) υπαλλήλου, με μοναδικό κοινό κριτήριο τη συμμετοχή μας στην πορεία.

Κάποιους από εμάς, μας άρπαξαν ασφαλίτες, ενώ περπατούσαμε στο δρόμο και μας εγκλώβισαν σε κλοιό των ΜΑΤ. Υποστήκαμε έλεγχο ταυτοτήτων και σωματικό από τους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι δεν μας υπέδειξαν καν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες, παρόλο που τους ζητήθηκε. Μετά τον έλεγχο και ενώ δεν συνέτρεχε λόγος μας προσήγαγαν στη ΓΑΔΗ, παρά τις διαμαρτυρίες μας.

Κάποιοι άλλοι, βρέθηκαν ξαφνικά με τη μούρη στο πάτωμα του πάρκου Ξενία, από τους “καουμπόυδες” της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. , που χίμηξαν κυριολεκτικά καταπάνω τους, καθώς διέσχιζαν την παραλιακή λεωφόρο. Δέθηκαν πισθάγκωνα, και οι δύο από αυτούς, οι Π.Ξ. και Γ.Β, ξυλοκοπήθηκαν. Στον έναν μάλιστα επιχείρησαν να του “φορτώσουν” μία τσάντα και να του φορέσουν βίαια, ενώ ήταν δεμένος, ένα φουλάρι που δεν ήταν δικό του! Μετέπειτα στη ΓΑΔΗ η τσάντα και το φουλάρι “εξαφανίστηκαν” μετά από διαμαρτυρίες του προσαχθέντα.

Οδηγούμενοι εντός του κτιρίου, αντικρίσαμε κι άλλους προσαχθέντες, μεταξύ των οποίων και έξι ανήλικοι. Ακολούθησε δεύτερος εξονυχιστικός έλεγχος και των προσωπικών αντικειμένων μας, μας αφαίρεσαν τα κινητά μας τηλέφωνα, εμποδίζοντας έτσι κάθε επικοινωνία . Το ίδιο έκαναν και στους ανήλικους, που κρατούσαν σε γραφεία, χωρίς να τους επιτρέπουν να ενημερώσουν τους γονείς τους! Εμείς αντίθετα οδηγηθήκαμε στο χώρο προσωρινής κράτησης, οπού μας κλείδωσαν. Στο βρώμικο αυτό χώρο παραμείναμε περίπου τρεις ώρες χωρίς καμία ενημέρωση.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για διακομιδή των τραυματισμένων στο νοσοκομείο, υπήρξε πλήρης αδιαφορία. Επίσης δεν είχαμε πρόσβαση σε νερό και χρήση τουαλέτας, ενώ σε κάποια στιγμή μας τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους, από το φιμέ παράθυρο του δωματίου.

Μετά το μεγάλο αυτό διάστημα παραμονής στο κρατητήριο, μας πήραν δύο-δύο και μας οδήγησαν στο Εγκληματολογικό , όπου σε συνέχεια της κρατικής αυθαιρεσίας μας πήραν τα αποτυπώματα και μας φωτογράφισαν με τις σύγχρονες μεθόδους φακελώματος, μέθοδος κατάφωρα παράνομη που εφαρμόζεται όμως καθ έξιν από την ασφάλεια του Ηρακλείου. Η άρνηση για τη λήψη αποτυπωμάτων και φωτογράφησης συναντούσε τις απειλές για κυρώσεις.

Ποιο στόχο εξυπηρετούσαν οι ενέργειες τις Γ.Α.Δ.Η. παρά την τρομοκρατία; Το γεγονός ότι δε δίστασαν να προσαγάγουν ακόμα και παιδιά στην Ασφάλεια τι άλλο φανερώνει παρά το άθλιο πρόσωπο της εξουσίας;

"google ad"

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τις δημοκρατικές “ευαισθησίες” της ΕΛ.ΑΣ. και των πολιτικών της προἵσταμένων. Δεν τρομοκρατούμαστε και καταγγέλλουμε την ασυδοσία της Γ.Α.Δ.Η., όπου έχει θεσμοθετήσει τοπικά, ένα αυθαίρετο δικό της καθεστώς για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι προσαγωγές και οι συλλήψεις.

· Καμία δίωξη – Άμεση Αθώωση όλων των συλληφθέντων, των κινητοποιήσεων της 6ης Δεκέμβρη.

· Καμία ανοχή στην κρατική καταστολή.

· Καμία ανοχή στον αυταρχισμό της ΕΛΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης της “δήθεν Αριστεράς”.

Κάποιοι/ες από τους προσαχθέντες της 6ης Δεκέμβρη στο Ηράκλειο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...