20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απίστευτη δήλωση Δ. Μάρδα: Έπρεπε η ΝΔ να είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς πριν από τρία χρόνια

Ημερομηνία:

Αφωνα έμειναν κορυφαία στελέχη της ΝΔ ακούγοντας το πρωί της Κυριακής τον πρώην υπουργό Δημήτρη Μάρδα να τους κατηγορεί ότι κακώς νομοθετούσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ανέφερε ότι αν η ΝΔ είχε ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά.

Ο κ. Μάρδας, σχολιάζοντας την χθεσινή πρόταση του Χρήστου Σταϊκούρα στο ίδιο ραδιόφωνο η κυβέρνηση να επαναλάβει την νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε:

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τέσσερις νομοθετικές αναστολές όσον αφορά τη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος σήμερα θα είχαμε τελειώσει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του και ο κόσμος θα είχε ως βάρος τα μισά από αυτά που υπάρχουν σήμερα. Τότε οι πλειστηριασμοί θα ήταν πολύ πιο εύκολοι σε σχέση με σήμερα. Τότε ήταν πολύ πιο εύκολοι οι διακανονισμοί τώρα έχουν αυξηθεί οι τόκοι και έχει αυξηθεί και το βάρος»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε αυστηρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση της νδ και διατύπωνε το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ο κ. Μάρδας απάντησε: «Αν η ΝΔ είχε αποφασίσει τότε να κάνει τους πλειστηριασμούς με μια τέτοια άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες που έχουμε κάνει εμείς τώρα, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ λιγότερες».

Μάλιστα σχολιάζοντας τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά των πλειστηριασμών όλα τα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση ανέφερε:

«Αν και εγώ πρέπει να σας πω ότι διαφωνούσαμε την τότε θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να προσθέσω ότι η κυβέρνηση είναι που κυβερνά και η αντιπολίτευση είναι αυτή που κάνει τη δουλειά της όπως νομίζει ότι πρέπει να την κάνει. Κάποια στιγμή η όποια κυβέρνηση πρέπει να αντιλαμβάνεται το ρόλο της και η αντιπολίτευση το δικό της ρόλο».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ